Hlavní obsah

Německý stolní tenista Ovtcharov přiletí do Prahy vyhrát, zastaví ho Korbel?

PRAHA

Jako určitá generálka na ostravské mistrovství Evropy je pro stolní tenisty tradiční pražský turnaj. V pražské hale Oáza se akce nazvaná Maxx Kuchyně Prague Open 2010 uskuteční od pátku do neděle. Domácí špičku v čele s jedničkou Petrem Korbelem, který se zároveň stará také o obsazení turnaje, prověří především dvanáctý hráč světa Dmitrij Ovtcharov z Německa. Ovtcharov přiletí do Prahy v pátek odpoledne a rád by v české metropoli opět triumfoval.

Článek

Před pěti lety se v Praze stal juniorským mistrem Evropy. "A teď bych chtěl v Praze zase vyhrát, to je jasné," uvedl Ovtcharov pro oficiální web turnaje. Na turnaj přijede na pozvání svého bývalého spoluhráče z Charleroi Korbela, který je členem pořádající agentury STEN marketing a sháněl hráče do soutěže.

Na Prague Open měl Ovtcharov přijet už před rokem, ale nakonec musel svoji účast odvolat. "Jsem rád, že to konečně vyjde," dodal Němec, který přiletí v pátek bez trenéra, jen se svou přítelkyní.

Chci být lepší než loni, říká Korbel

Formu po zánětu šlach si před blížícím se ME ověří Korbel, čtyřnásobný vítěz turnaje. "Hlavně si chci spravit chuť po loňském výpadku ve druhém kole," pronesl devětatřicetiletý hráč. Z dalších českých hráčů nebudou chybět Josef Šimončík a Dmitrij Prokopcov. Ukrajinský rodák loni získal české občanství a už se vyšplhal na padesáté místo světa, což znamená, že je hned za Korbelem.

Obhajovat vítězství bude Polák čínského původu Wang Ceng-i a počítat se musí i s jeho spoluhráči Bartoszem Suchem, Danielem Gorakem nebo Jakubem Kosowským. Pro české a polské hráče půjde o malý předsouboj ME, kde jsou společně vylosováni do skupiny v soutěži družstev.

Turnaj začne v pátek soutěží družstev Business Open, juniorů, veteránů a neregistrovaných. Hlavní hvězdy se představí v sobotu od 12:00 v kvalifikaci. Finále je v plánu na neděli od 17:00.

Reklama