Hlavní obsah

Váňa se kvalifikoval s Welldancerem do Velké, ale spokojen nebyl

PARDUBICE

Legendární žokej Josef Váňa se kvalifikoval s ryzákem Welldancerem do Velké pardubické, kterou loni pošesté v kariéře vyhrál s Tiumenem. V třetí kvalifikaci však dnes obsadili předposlední desáté místo s velkou ztrátou na překvapivého vítěze Aspiranta.

Foto: Petr Horník, Právo

Žokej Josef Váňa s Tiumenem

Článek

Sedmapadesátiletého žokeje a trenéra vystoupení osmiletého svěřence rozladilo. "Welldancer nemohl v celém průběhu dostihu přijmout tempo. Ukázalo se, že zřejmě to nebude kůň na Velkou, ale spíše na menší dostihy. Možná ideální bude Cena Vltavy," citoval server paddock-revue.cz Váňu, který letos absolvoval teprve druhý start.

Z třetí kvalifikace vzešlo celkem pět nových adeptů na start: Aspirant, Bejrut, Il En Reve, Ligreta a Welldancer. Kvalifikační podmínky splnilo již 29 koní v českém tréninku.

Sedmiletý svěřenec Františka Holčáka vedený Jiřím Kouskem vyhrál o tři délky před vítězem první kvalifikace Mandarinem. "Čekal jsem nějaké dobré umístění, ale ne vítězství. Měli jsme velmi dobrý průběh dostihu a také nám přálo štěstí, protože pádů bylo poměrně dost," uvedl Kousek.

Zklamáním skončila Velká cena Skansky pro žokeje Josefa Bartoše, který skončil s favorizovanou dvojnásobnou vítězkou Velké pardubické Sixteen na čtvrtém místě. "Dneska to nebyla ta Sixteen, jak ji znám. Ošetřovatel mi říkal, že se před dostihem potila a nebyla ve své kůži. Na podzim máme větší motivaci se prosadit," prohlásil Bartoš.

Chuť si spravil dvěma výhrami v jiných dostizích s Ready for Smile a Mastmanem, který ve steeplechase crosscountry na 5200 metrů o 100.000 korun porazil loňského vítěze Velké pardubické Tiumena.

Dostihový mítink v Pardubicích:
Velká cena Skanska - 3. kvalifikace na Velkou pardubickou České pojišťovny (steeplechase crosscountry 5800 m, dotace 200.000 korun): 1. Aspirant (ž. Kousek, trenér F. Holčák, stáj Dr. Charvát), 2. Mandarino, 3. Amant Gris. Výrok: jistě - 3 - 2 1/4. Čas: 7:29,63.
Další dostihy:
I. Quantera (ž. Faltejsek) - Kenya Dance - Lymondka,
II. Ready for Smile (ž. Bartoš) - King of Gracie - Česílko,
III. Mastman (ž. Bartoš) - Tiumen - Isar,
V. Kelv (ž. Novák) - Dobyvatel - Karlsbad,
VI. Alberto (ž. Váňa ml.) - Hemagé - Cim,
VII. Color Man (ž. Myška) - Ready for Life - Borderland,
VIII. Marinus (ž. Kašný) - Lerak - Lemuel.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články