Hlavní obsah

Závěr triatlonového MČR bude bez velké zahraniční konkurence

Seriál mistrovství České republiky v triatlonu vyvrcholí v neděli v Brně závodem Ekol Superprestige, který na rozdíl od předchozích ročníků nebude součástí Evropského poháru. Na startu proto bude jen domácí elita doplněná o několik slovenských triatlonistů. K favoritům patří závodníci pořádajícího Ekol týmu Martin Krňávek, Filip Ospalý a Radka Vodičková.

Článek

Z předních českých triatlonistů budou chybět Lukáš Kočař, který se vrátil z olympiády mládeže v Singapuru s horečkami, a zraněná Vendula Frintová. Závod se uskuteční ve zkrácené verzi na tratích 1200 metrů plavání, 30 km jízdy na kole a osm kilometrů běhu. Na cenách bude rozděleno 4200 eur.

"Z ekonomických důvodů jsme tentokrát závod nezařadili do Evropského poháru. Zahraniční triatlonisté se sejdou na startu pouze v mládežnických kategoriích," uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel závodu a manažer Ekol týmu Michal Kočař.

Hlavní stanoviště závodu se vrací po roční přestávce na Brněnskou přehradu. Pro nejlepší domácí triatlonisty bude závod současně prověrkou před finálovým dílem Světové série, který se uskuteční o týden později v Budapešti.

V příštím roce Ekol tým uspořádá v srpnu Evropský pohár juniorů a poprvé i "polovičního železného muže" na tratích 1,8 km plavání, 90 km jízdy na kole a 21 km běhu.

Reklama