Hlavní obsah

VIDEO: Boxerský obr odpočívá, Valujev má odvážného miniučitele pokeru

PRAHA

Boxerský obr Nikolaj Valujev si dává oddych od sportovního vyžití. Bývalý profesionální mistr světa musí na operaci ramene a zápěstí. Proto opustil ring a nepotí se v tělocvičně. „Bestie z Východu“ tráví čas výukou pokeru. A baví se dobře.

Článek

Valujev se naposledy postavil mezi šestnáct provazů v listopadu minulého roku. A ruský obhájce titulu prohrál, nestačil na Davida Haye. "Asi jsem si zlomil ruku. Praštil jsem ho do hlavy a byla to nejtvrdší věc, co jsem kdy udeřil. Byla jako betonová zeď,“ řekl po vítězném klání Brit.

Nyní má mít 224 centimetrů vysoký Valujev problémy s opotřebovanými kostmi a klouby, proto se nepřemáhá a své narostlé tělo nechává odpočívat. Při pokeru mu dělá učitele odborník, který se mu snaží vštípit základy pokerové strategie, matematiky, pravidel a kombinací. Někdy jde ale o těžkou práci. Valujev se přece jen doteď živil hrubou silou.

Ale podstatně méně narostlý učitel se nebojí a vyzývá žáka třeba k páce. Když se mu nelíbí pochopení vykládané látky, dokáže odporovat. Hodina končí vysílením obou a Valujev ji musí zakončit tradičním ruským borščem.

Reklama