Hlavní obsah

VIDEO: Neuvěřitelné! Předvedl dvojitý backflip na invalidním vozíčku

NEW YORK

Myslíte si, že na vozíčku se dá jezdit jen dopředu či dozadu, případně udělat obrátku? A co třeba backflip? Bez problémů, Američan Aaron Fotheringham zvládl hned dva. Jako první na světě tak na invalidním vozíčku předvedl dvojitý backflip. Tak jakýpak handicap...

Aaron "Wheelz" Fotheringham

Článek

Osmnáctiletý Fotheringham, jemuž kamarádi a fanoušci přezdívají „Wheelz“, je paraplegik. Ale neobyčejný, to, co dokáže na svém vozíčku, je téměř neuvěřitelné. Přiložené video vás o tom bezesporu přesvědčí. Tak dlouho piloval dvojitý backflip, až se mu po několika hrozivých pádech povedl. Jako prvnímu v historii.

Fotheringham je podobnými, pro někoho ztřeštěnými, kousky proslulý. Narodil se již s ochrnutýma nohama, ale nikdy se svým handicapem nenechal od ničeho odradit. Ve skateparku se objevil poprvé už v osmi letech, do všeho šel vždy s odvahou a po hlavě, každý kousek nacvičoval. Znovu a znovu, i přes bolestivé pády, dokud jej nezvládl.

Před čtyřmi lety ustál rodák z Las Vegas jako vůbec první vozíčkář jednoduchý backflip. Nyní k němu přidal i ten dvojitý. Vedle samotného ježdění Fotheringham učí podobně postižené hochy, aby se vzepřeli svému handicapu a dokázali stejně jako on, že sport nemá žádná omezení a hranice.

Reklama