Hlavní obsah

Pětibojařka Dianová postoupila na MS v Číně do finále

ČCHENG-TU

Česká moderní pětibojařka Natálie Dianová postoupila na mistrovství světa v čínském Čcheng-tu do sobotního finále. V kvalifikační skupině A ve čtvrtek obsadila 13. místo, o finálové účasti rozhodla už při šermu a v plavání. "Věděla jsem, že by v postupu neměl být problém. Většinou se odvíjí od šermu. A protože jsem ho zvládla průměrně, byla jsem spokojená a dodalo mi to jistotu," řekla Dianová.

Foto: Karel Felt, Právo

Česká moderní pětibojařka Natálie Dianová

Článek

Před poslední disciplínou - střelbou s během - již byla Dianová na postupové pozici, takže mohla šetřit síly. "V běhu jsem si hlídala postup, a tak jsem poslední kilometr absolvovala v tréninkovém tempu, abych neplýtvala silami," doplnila Dianová.

"Bylo to přesně tak, jak jsem si představoval. Aby Natálka v klidu postoupila a ušetřila co nejvíce sil," řekl trenér Jakub Kučera.

Dvacetiletá Dianová byla jedinou českou reprezentantkou v kvalifikaci. Lucie Grolichová kvůli viróze do závodu nenastoupila. Na hotelu se lečí, aby byla připravena do závodů štafet.

V pátek mají na programu finále muži. Českou trojici povede do boje dvojnásobný vicemistr světa David Svoboda a spolu s ním nastoupí Ondřej Polívka a Michal Sedlecký. Česká televize odvysílá na ČT4 od 9:20 souhrn šermu, plavání a závěr jízdy na koni. Od 11:50 poběží přímým přenosem závěrečná kombinace.

Reklama