Hlavní obsah

Konečný nebude boxovat o titul mistra Evropy. Soupeř se zranil

PRAHA

Hodiny plné změn má za sebou český profesionální boxer Lukáš Konečný. Ve čtvrtek večer se dozvěděl, že na 18. září naplánovaný souboj s Britem Ryanem Rhodesem o titul mistra Evropy v lehké střední váhové kategorii byl zrušen, v pátek se zase všechno změnilo. S Rhodesem se sice neutká, ale ve stejném termínu by měl v Birminghamu bojovat o pás kontinentálního šampióna s jiným Britem Matthewem Hallem.

Článek

"Trenér mě ujišťoval, že zrušení zápasu nemusí příliš znamenat a že se jedná o náhradníkovi. Příliš jsem tomu nevěřil, ale doufal jsem, že moje příprava nepřijde nazmar. No a odpoledne jsem se dozvěděl, že duel byl potvrzen," uvedl Konečný na svých internetových stránkách.

Zklamání ze zrušení duelu s Rhodesem jej rychle opustilo a může pokračovat v přípravě na blížící se titulový zápas. "Dnes jsem měl po tréninku ještě méně kilogramů a váha byla jen o pár gramů vyšší, než má být na oficiálním vážení. Měl jsem kolem sedmdesáti a cítím se opravdu dobře," popsal brněnský rodák svůj současný stav na soustředění ve Slovinsku.

Upravit bude muset jen finální přípravu na soupeře. Hall totiž boxuje v opačném gardu než Rhodes. "Hall je na tom nachlup stejně jako já. Připravoval se také na titulový zápas, který měl absolvovat o týden později a který byl zrušen," uvedl Konečný.

Podle bilance a statistik by měl být Hall slabším soupeřem než Rhodes. Šestadvacetiletý boxer nastoupil ke 25 zápasům v profiringu a 23 z nich vyhrál.

"Všechny své duely odboxoval v domácím prostředí, šestnáctkrát vyhrál před limitem. Jeho přezdívka 'Malý býk' mluví za vše. Je rvavý, tlačí se dopředu a jeho výška je pouhých 171 centimetrů," podotkl Konečný, který podobné boxery jako Hall příliš v lásce nemá. "Celkově je to ale pro mě asi dobře. Je tu větší šance na zisk titulu mistra Evropy," dodal dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa.

Reklama