Hlavní obsah

Pětibojař Polívka skončil na MS v Číně šestý, družstvo má stříbro

Moderní pětibojař Ondřej Polívka skončil šestý a Michal Sedlecký desátý na mistrovství světa v čínském Čcheng-tu. Medailový kandidát David Svoboda po nevydařeném úvodu soutěže doběhl sedmnáctý a součet bodů vynesl české trojici stříbro ze soutěže družstev. Závod ovládli Rusové: vyhrál Sergej Karjakin před Alexandrem Lesunem, třetí byl Justinas Kinderis z Litvy. Soutěž družstev vyhráli Litevci, třetí místo obsadilo maďarské trio.

Foto: CO

Moderní pětibojař Ondřej Polívka

Článek

Karjakinovi vyšel závod ideálně: druhy byl v šermu, devátý v plavání a nejlepší v parkuru. V závěrečném kombinovaném běhu se střelbou si triumf pohlídal o pět vteřin před krajanem Lesunem.

Z českých pětibojařů vyšel šerm nejlépe Sedleckému, mistr světa z roku 2002 byl po první disciplíně dvanáctý. Svoboda naopak vyhrál jen 14 soubojů a byl sedmadvacátý, Polívka o deset míst lepší. Polívka si pak polepšil třináctým místem v plavání, ale v parkuru byl třiadvacátý.

Úřadující mistr Evropy a armádní mistr světa Svoboda nezaplaval podle svého očekávání a po 27. místě v parkuru byl daleko za medailovými pozicemi. V závěru závodu už bojoval jen pro družstvo.

Ve finále čeští muži potvrdili, že jsou v kombinaci běhu a střelby nejlepší na světě. Polívka disciplínu vyhrál a polepšil si na šesté místo, Svobodu katapultoval šestý výkon na 17. pozici.

MS v moderním pětiboji v Čcheng-tu (Čína):
Muži:
1. Karjakin 5816, 2. Lesun (oba Rus.) 5760, 3. Kinderis (Lit.) 5712, 4. Cchao Čung-žung (Čína) 5688, 5. Krungolcas (Lit.) 5640, 6. Polívka 5636, ...10. Sedlecký 5516, 17. Svoboda (všichni ČR) 5456.
Družstva:
1. Litva (Krungolcas, Makarovas, Kinderis) 16.788, 2. ČR (Svoboda, Polívka, Sedlecký) 16.608, 3. Maďarsko 16.384.

Reklama