Hlavní obsah

Maskotem ME stolních tenistů v Ostravě je obří pálka

OSTRAVA

Žádné zvíře ani panáček, ale obří dvouapůlmetrová pálka je maskotem nadcházející mistrovství Evropy, které se uskuteční v Ostravě od 11. do 19. září. Šampionát, který se do České republiky vrací po 24 letech a bude se hrát v ČEZ Aréně, má také svou dvouminutovou znělku. Maskot ostravského ME se od klasického herního náčiní poněkud liší. Výškou 2,5 metru je asi největší pálkou na světě.

Foto: ME ve stolním tenise 2010, ČTK

Lídr české reprezentace Petr Korbel (vpravo) a dvojnásobný juniorský mistr Evropy Pavel Širuček pózují v Ostravě s maskotem mistrovství Evropy ve stolním tenise.

Článek

"Zvířat coby maskotů je přespříliš a při tvorbě maskota pro stolní tenis jsem si okamžitě představila velkou pálku. Stěží lze pro tento sport najít lepší symbol," popsala v tiskové zprávě zrod maskota turnaje výtvarnice Darina Poláková.

Ostravská pálka má vedle velikosti ještě jedno specifikum - drží na ní pingpongové míčky. Ale pouze ty speciální, velké a obalené suchým zipem. Pálka je vyrobená z molitanu, potaženého česaným silonem, na který se míčky zachytí, což během mistrovství ocení děti.

Poláková má se svými maskoty úspěch. Z jejího ateliéru v pražské čtvrti Písnice vzešel lev Tomík, maskot mistrovství světa v ledním hokeji 2004 v Praze a Ostravě, nebo lvíčata, která provázela děním fanoušky na mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci 2009.

Hudební "tvář" pak šampionátu dodá znělka, která se zrodila v hlavě muzikanta a moderátora Ondřeje Brzobohatého. Dynamická dvouminutová instrumentální skladba bude každý den zahajovat hrací program.

Reklama