Hlavní obsah

Na MS zápasníků v Moskvě předčasně vypadl Vála i Hocko

MOSKVA

Čeští zápasníci do mistrovství světa, které dnes začalo v Moskvě, nevstoupili nejlépe. David Vála a Jan Hocko vypadli v úvodu pavouku, trenér Ervín Varga nicméně stále neztrácí opatrné naděje, že by výprava mohla uspět.

Článek

Lépe se dnes vedlo zkušenému Válovi, který v kategorii do 96 kilogramů prošel přes dva soupeře. V osmifinále ale podlehl Bulharu Dinčevovi, ačkoliv jej ještě během soustředění v Maďarsku dokázal trenérovými slovy "schramstnout". Nepříznivý průběh dnešního duelu však Vála už nedokázal otočit.

V kategorii do 55 kilogramů Jan Hocko narazil na Lašu Gogitadzeho a podle Vargy se opět potvrdilo, že proti Gruzíncům se českým zápasníkům dlouhodobě nedaří.

V úterý na žíněnky nastoupí ostřílený Marek Švec, ztělesňující české naděje v kategorii do 120 kilogramů, kterého na úvod čeká naprosto neznámý zápasník z Tádžikistánu. Trenér Varga očekává v kategorii do 84 kilogramů vyrovnaný zápas nováčka v reprezentaci Artura Omarova s dalším bulharským soupeřem, zatímco vítězství Ondřeje Ulita by bylo velkým překvapením, protože protivník z Íránu patří k absolutní světové špičce v kategorii do 60 kilogramů. Tomáš Sobecký do bojů nastoupí ve středu.

"Šance umírá poslední, stále ji máme. Na šampionátech Evropy, světa i na olympijských hrách naši kluci vždy bojovali o medaile. Je ale pravda, že tady v Moskvě je to nejen mistrovství světa, ale i spartakiáda národů někdejšího Sovětského svazu," usoudil Varga.

Mistrovství světa v zápase v Moskvě:
Muži - řecko-římský styl:
Do 55 kg: 1. Reihanpúr (Írán), 2. Kju-čin Čo (Korea), 3. Mankijev (Rus.) a Amojan (Arm.), ...25. Hocko (ČR).
Do 66 kg: 1. Vachadze (Rus.), 2. Vardanjan (Ukr.), 3. Arzimanov (Tur.) a Rahimov (Ázerb.).
Do 96 kg: 1. Akbárí (Írán), 2. Džejničenko (Běl.), 3. Chuštov (Rus.) a Lidberg (Švéd.), ...16. Vála (ČR).

Reklama