Hlavní obsah

Stolní tenisté El Niňa prohráli v Lize mistrů s Düsseldorfem

Stolní tenisté pražského El Niňa své úvodní vystoupení v Lize mistrů prohráli. Český mistr nestačil na obhájce titulu a ve skupině D dnes prohrál v hale Arena Sparta před skoro tisícovkou fanoušků s Borussií Düsseldorf 0:3 na zápasy.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Stolní tenista El Niňo Praha Dmitrij Prokopcov

Článek

"Mysleli jsme si, že přijde víc lidí a že to může být vyrovnané. Boll je jednička a záruka, že může udělat dva body, ale dalo se určitě bojovat víc," řekla ČTK domácí jednička Dmitrij Prokopcov. "Jejich kvalita je, že nezkazí lehké balony. My se snažíme rizikovat, což je blbost. Až se to naučíme hrát, tak to bude vyrovnané," dodal 50. hráč světa.

V úvodní dvouhře prohrál Prokopcov s Christianem Süssem 1:3. Domácí hráč pro sebe sice získal první výměnu utkání, ale pak více chyboval. A v topspinových výměnách hrál důrazněji a přesněji Süss, 21. hráč světa a dvojnásobný mistr Evropy ve čtyřhře.

V následném duelu měl Tomáš Konečný za soupeře druhého hráče světa Timo Bolla. "Nesmí se bát, musí mít kousek štěstíčka a hrát důrazně, protože když bude hrát na jistotu, tak nemá šanci," říkal divákům před utkáním Milan Orlowski, mistr Evropy 1974, jak by mohl Konečný uspět. Trojnásobný evropský šampion a největší favorit nadcházející ME v Ostravě Boll ale domácího hráče "školil" a suverénně vyhrál.

"Měl jsem ze zápasu trošku obavy, protože náš poslední zápas byl hodně vyrovnaný, ale jsem hodně spokojený, jak jsem hrál. Jen v koncovce třetí ho setu jsem trochu ztratil koncentraci a moc jsem zkoušel, ale získal jsem týmu bod a to je důležité," řekl Boll.

Nejvyrovnanější souboj přinesl zápas trojek. Devatenáctiletý Tomáš Tregler svedl srdnatý boj s Patrickem Baumem, který je o sto míst výše ve světovém žebříčku. Vedl už 2:1 na sety, ale nakonec prohrál.

Druhý zápas čeká El Niňo ve Francii proti Angers Vaillante, jehož jedničkou je řecký obranář Panajotis Jonis (39.). Ve skupině se týmy střetnou systémem doma - venku a dva postoupí do čtvrtfinále.

Zápas skupiny D Ligy mistrů ve stolním tenise:
El Niňo Praha - Düsseldorf 0:3
Prokopcov - Süss 1:3 (-5, 6, -6, -6), Konečný - Boll 0:3 (-4, -5, -8), Tregler - Baum 2:3 (-7, 12, 5, -9, 8).

Reklama