Hlavní obsah

Kluci se kočkují. Zničím tě, hlásá Haye. Nejdu si jen pro výplatu, vrací Harrison

PRAHA

Prostořeký držitel mistrovského pásu organizace WBA opět vyslal ostrá slova do světa. Nic překvapivého. Čeká ho totiž v listopadu zápas, ale mediální přestřelka probíhá už v září. Profesionální boxer David Haye vs. Audley Harrison. První chce titul obhájit, druhý touží titul uzmout. Střet dvou Angličanů se stane skutečností. Střet dvou bývalých přátel a sparingpartnerů.

Foto: Phil Noble, Reuters

Boxer David Haye slaví výhru nad Johnem Ruizem.

Článek

Haye je současným držitelem titulu. Ten vybojoval v listopadu minulého roku, když porazil obra Nikolaje Valujeva. Poté pás obhájil. V dubnu mu v 9. kole podlehl Američan John Ruiz. Harrison ale také není žádný nazdárek. Vyhrál například olympijské hry v Sydney 2000, stal se prvním britským bojovníkem, který zde opanoval supertěžkou váhu.

„Nevěřím, že si Audley zaslouží šanci vyhrát, ale naštěstí, nebo naneštěstí pro něj je tu dost lidí, kteří chtějí, abych ho zničil,“ pronesl bez zardění Haye. A nezůstal jen u jedné glosy. „Lidé chtějí, abych zatáhl závěs nad vtipem, že půjde o jeho show."

Harrison si nejde do ringu jen pro výplatu 

Ale ani soupeř nezůstal pozadu. Přece jen se dva Angličané utkají o tento titul po dlouhých sedmnácti letech. Předtím bojoval Lennox Lewis s Frankem Brunem o korunu WBC v Cardiffu. Teď je připraven zápas hostit Manchester.

„Tohle je můj osud - 13. listopad bude Audley Harrison mistrem světa, o tom není pochyb. Jestliže si David Haye myslí, že jsem vzal zápas jen kvůli výplatě, tak zažije drsné probuzení,“ vrátil slovní direkt vyzyvatel.  A také dodal. „Ochutnal jsem jeho údery v tréninku, ale nikdy mi neublížily.“

První představení mají pánové za sebou. A snažili se. Po slovech je ale dobré přejít k činům. Kdo vyhraje? Komu zůstanou jen velká slova, která byla vystřelena do mediálního světa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články