Hlavní obsah

Emmons se loučila středovými desítkami

PRAHA

Olympijská vítězka z Pekingu ve sportovní střelbě Kateřina Emmons po téměř třech měsících, které strávila převážně doma v Plzni, odletěla i s manželem Mattem a dcerou Julií ve čtvrtek dopoledne zpět do USA. Od června absolvovala v Evropě závod Světového poháru v Bělehradu a hlavně mistrovství světa v Mnichově. To se jí však nevydařilo a po dlouhé době se nevešla do finále.

Foto: Petr Eret, ČTK

Kateřina Emmons

Článek

Důvodem byly především velké zdravotní problémy s kyčlí, které ji znemožňovaly ideálně se koncentrovat na více než hodinový závod. „Hodně času jsem pak věnovala rehabilitaci a moc mi to pomohlo. Cítím se mnohem lépe,“ říkala před odletem nejlepší česká střelkyně. Opačným směrem, tedy do Austrálie, odletěli její rodiče. Mnohonásobný mistr světa Petr Kůrka tam trénuje střeleckou reprezentaci.

Podstatnou část pobytu v Česku věnovali Emmonsovi rekreaci a cestování po republice. „Navštívili jsme rodinu, přátele a také různé památky. Počasí pobytu venku moc nepřálo, ale užili jsme si to a psychicky jsem pookřála,“ uvedla Emmons.

Hodně času věnovala také tréninku a v souvislosti se zlepšením zdravotního stavu šla výsledkově výrazně nahoru. „Minulý týden absolvovala kontrolní závod reprezentantů ve vzduchové pušce. Skončila sice o pár desetinek druhá za Adélou Sýkorovou, ale v základním závodě nastřílela 398 bodů a mezi čtyřiceti ranami bylo sedmatřicet středových desítek, což je velký pokrok a příslib před příští sezónou, v níž bude Emmons bojovat o účast na olympiádě v Londýně 2012,“ říkal spokojeně sportovní ředitel českého střeleckého svazu a trenér puškových disciplín Vladislav Šaňák.

Kateřina Emmons se vrátí do Česka ještě v říjnu. V Mnichově ji totiž čeká finále Světového poháru, kam se kvalifikovala jako vítězka úvodního březnového závodu v Sydney.

Reklama