Hlavní obsah

Čeští stolní tenisté myslí před ME v Ostravě na postup ze skupiny

OSTRAVA

Postoupit ze základních skupin a případně zamotat medailové boje, s takovým předsevzetím vstoupí čeští stolní tenisté na mistrovství Evropy v Ostravě do soutěže družstev. K favoritům turnaje však předem nepatří, byť ženy na loňském šampionátu v Německu překvapivě dosáhly na bronz. Svěřenkyně Miroslava Cecavy na cestě za obhajobou musí v základní skupině přejít přes Maďarsko, Bělorusko a Švédsko. Do play off postoupí dva týmy.

Článek

"Vyhrát může každý s každým, skupina je hodně vyrovnaná. Ale je dobře, že tam nejsou žádné hráčky asijského původu. Musíme se soustředit na to, abychom postoupili a to bychom byly moc spokojené," řekla na dnešní tiskové konferenci Renáta Štrbíková.

Podle předpokladů by Češkám nejvíce měly vzdorovat Maďarky. "V sestavě mají tři hráčky z první patnáctky Evropy. Loni jsme je ale v Německu porazily," upozornila Štrbíková, kterou před šampionátem zlobí bolavé rameno. Denně proto musí docházet na rehabilitaci. "Není to tak hrozné, moji hru to snad neovlivní," řekla Štrbíková.

Se zdravím laborovala i opora mužského výběru Petr Korbel, který ale zánět šlach v pravé ruce včas stoprocentně vyléčil. Stihl už odehrát i bundesligový zápas za Herne. "Hrál jsem naplno, jsem v pořádku," ujistil Korbel, který je příjemně potěšen momentální formou. "V tréninku to bylo moc dobré, až jsem překvapený," podotkl.

Češi mají na rozdíl od žen obtížnější los. Ve skupině je čekají obhájci titulu Němci, kteří jsou žhavým aspirantem na zlato i letos. Předpokládá se, že domácí výběr se o druhé postupové místo popere s Řeckem a Polskem. "Co nás nejvíce zajímalo, je, že Řekové přijedou i s Kreangou. S ním je pasuju na kandidáta na medaili," uvedl Korbel.

O ambicích výběru trenéra Tomáše Demka dost napoví vstupní zápas právě proti Řecku. "Jestli ho zvládneme, mohlo by to být dobré. Horší je, že nemáme moc zpráv o Kreangově formě, protože on nehraje skoro žádné turnaje Pro Tour," uvedl Korbel.

Čeští reprezentanti už opustili tréninkové haly a na sobotní start turnaje se chystají přímo za stoly v ČEZ Aréně. "Zatím jsem se vším moc spokojená," řekla Štrbíková.

Reprezentantky rozehrají turnaj v sobotu v pravé poledne utkáním s Maďarskem, muži proti Německu nastoupí v 16 hodin.

lrm ura

Reklama

Související témata: