Hlavní obsah

Zlomený prostředníček na ruce znamená pro Frintovou konec sezony

PRAHA

Zlomený prostředníček na pravé ruce znamená konec sezony pro nejlepší českou triatlonistku Vendulu Frintovou. Zranění si přivodila v závodu série Grand Prix před deseti dny ve Francii při vylézání z vody a v pondělí 6. září absolvovala operaci v nemocnici ve Vysokém nad Jizerou.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Vendula Frintová a Filip Ospalý na tiskové konferenci Českého svazu triatlonu

Článek

"Ani nevím, jak jsem na schodech upadla. Hned jsem vstala, ale v depu při pohledu na ruku bylo jasné, že je zle. Prostředníček byl vyvrácený do pravého úhlu a po vyšetření v nemocnici bylo jasné, že mě čeká operace. Prst však byl oteklý, a tak jsem šla na operaci až teď," uvedla Frintová, která má vedle otevřené zlomeniny navíc luxaci kloubu a přetrhané vazy.

Nyní čeká Frintovou minimálně pětitýdenní klid. "Potom Vendula začne přípravu na novou sezonu," řekl ČTK osobní kouč české jedničky Jiří Seidl. Zda opět absolvuje přípravu v Austrálii u trenéra Darrena Smithe, není zatím jisté. "Sezonu musíme zhodnotit, ujasnit si, co bylo dobré a co nikoliv. Ten rok byl určitě k něčemu dobrý, ale ukázalo nám to, že i my to neděláme špatně," prohlásil Seidl.

Frintová měla dobrý vstup do sezony a v březnu v Austrálii poprvé v kariéře vyhrála závod Světového poháru. Potom ale již tak dobrých výsledků nedosahovala.

Reklama