Hlavní obsah

Konečný jde do bitvy, chce titul mistra Evropy. Věřím si, vzkazuje z Anglie

PRAHA

Čtyř svých životních žen si v posledních týdnech moc neužil. Není divu. Profesionální boxer Lukáš Konečný se o víkendu postaví do ringu, kde bude bojovat o uvolněný titul mistra Evropy v lehké střední váze. V druhém rohu a jeho protivníkem bude domácí Matthew Hall. Boj na anglické půdě v Birminghamu. Cesta, která najde cíl v sobotu 18. září večer.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Boxer Lukáš Konečný si věří před sobotním duelem.

Článek

„Cítím se jako favorit. Mám v hlavě, že můžu vyhrát, to prostě člověka napadne. Ty myšlenky nejdou dostat z hlavy,“ přiznává manžel a táta tří dcer.

Zkušený český boxer ví, že stojí na rozcestí své kariéry. V podstatě má dvě řešení. Vyhraje a dostane se do absolutní evropské špičky. Jeho cena se zvedne, bude moci více žádat za zápas. A také může přijít duel o pás nejcennější - světový. Prohraje-li, může jeho bilance 47 zápasů a z toho jen tři prohrané přijít v podstatě vniveč. A dvaatřicetiletý profesionál si toto umí dobře spočítat. Nic nesmí podcenit.

„S trenérem jsme studovali videa, taktika je vymyšlená. Chtěl bych ho dostat před limitem, on je přece jen doma. Jde o to, že nesmím od začátku prohrávat, musím se ho držet,“ má jasno Konečný, který si věří, protože s jeho původním soupeřem Ryanem Rhodesem byla situace opačná. Tento protivník ale odstoupil pro zranění.

Podle sázkových kanceláří je Čech mírným favoritem. „Kdybych mohl, tak bych na sebe vsadil,“ usmál se rodák z Brna, který na začátku týdne ještě ladil formu v Německu, ve středu letěl do Birminghamu. V pátek vážení a v sobotu samotné klání, které vysílá i Sport 1.

Konečný přemýšlel už o možných oslavách. "To nejde vypustit z hlavy," říká

„V úterý jsem už měl skoro váhu. V tomhle směru by mělo být všechno v pořádku, udělal jsem maximum,“ zavzpomínal Konečný na cestu striktní stravy, kdy musel také až desetkrát týdně trénovat, ale přitom mít sílu a neztrácet energii.

I když je předčasné přemýšlet dopředu, český dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa už má v hlavě i varianty po zápase.

„Přemýšlel jsem i o případných oslavách. Také o tom, co by to znamenalo pro kariéru, ale také co by přišlo, kdybych prohrál. To nejde vypustit z hlavy,“ přiznává Konečný. Ale přece jen. Při zápase by to chtělo myslet jen na soupeře, aby poté celý život nemusel přemýšlet, proč myslel na něco, kdy neměl.

Reklama