Hlavní obsah

Je bohatý, ale hrozí mu až 34 let vězení. Rozruch kolem sportovní ikony

PRAHA

Je slavný, bohatý, obdivovaný. Takový je několikansobný ex-mistr světa v boxu pěti váhových kategorií. Přesto byl Floyd Mayweather Jr. zatčen. To vše kvůli incidentu, který se stal minulý týden v jeho domě. Záležitost se týká jeho bývalé přítelkyně, s níž má tři děti. Sportovec, který vydělává milióny dolarů, byl podle Boxingscene.com obviněn z omezování svobody, krádeže, zpronevěry a dalších trestných činů. Trest? Až 34 let.

Foto: Laura Rauch, ČTK/AP

Boxer Floyd Mayweather Jr. zasazuje úder svému soupeři Marquezovi.

Článek

To v případě, že by byl shledán ve všech bodech obžaloby, což se podle Sports Illustrated neočekává. Mayweather byl zatčen, ale poté propuštěn na kauci tři tisíce dolarů.

Bývalá přítelkyně Josie Harrisová nahlásila policii napadení, a také krádež mobilního telefonu. „Spala jsem, tahal mě za vlasy, bil mě do hlavy, když jsem byla na podlaze,“ řekla Harrisová.

Podle výpovědi boxerova advokáta se má věc trochu jinak. „Nic neukradl. Josie hledala, ale nenašla svůj iPhone. My se ho snažíme najít nebo nahradit. Očekáváme, že se celá událost vyřeší," řekl agentuře AP Richard Wright.

Zkušený a uznávaný boxer patří mezi absolutní světovou špičku. Neprohrál v 41 zápasech. Naposledy "pracoval" v květnu, kdy za duel s Shanem Mosleym inkasoval více než 20 miliónů dolarů. Po sečtení všech jeho finančních aktivit dojdeme k číslu, které ho řadí k nejlépe placeným sportovcům světa. Podle časopisu Forbes je před ním jen golfista Tiger Woods.

Odhad výdělků sportovců za rok 2010 v miliónech dolarů
1. Tiger Woods (golf) 105
2. Floyd Mayweather (box) 65
3. Kobe Bryant (basketbal) 48
4. Phil Mickelson (golf) 46
5. David Beckham (fotbal) 43,7
6. Roger Federer (tenis) 43
7. LeBron James (basketbal) 42,8
8. Manny Pacquiao (box) 42
9. Eli Manning (americký fotbal) 39,9
10. Terrel Suggs (americký fotbal) 38,3

Reklama

Související témata: