Hlavní obsah

Konečný je profesionálním mistrem Evropy. První Čech na trůnu

Libor KalousSport.cz

Dokázal to. Splnil si sen, patrně i dalším. Boxer Lukáš Konečný se v sobotu večer stal prvním českým profesionálním mistrem Evropy v historii. V Birminghamu poslal k zemi domácího borce. Matthew Hall padl v šestém kole a lehká střední váha má nového šampióna. „Ten kluk nebyl žádný ořezávátko, jsem šťastný, že ten pás mám. Trochu jsem i brečel,“ řekl Konečný Sport.cz.

Foto: Simon Dawson, ČTK/AP

Boxer Lukáš Konečný s pásem pro mistra Evropy.

Článek

Zápas skončil předčasně, jaký byl jeho vývoj? První dvě kola byla v pohodě, od třetího kola začal soupeř ustupovat, chytal rány na spodek pravým hákem. V šestém kole šel k zemi, ale zvednul se, viděl jsem, že se nemůže nadechnout, tak jsem to do něj vysypal.

Jak vás přijali angličtí fanoušci? Při příchodu do ringu pískali, po zápase gratulovali. Byli v pohodě.

A atmosféra při samotném utkání? Když jsem boxoval, tak byla hala plná asi z poloviny, nemůžu si stěžovat.

 Lukáš Konečný poslal v šestém kole anglického soka k zemi. Titul mistra Evropy byl blízko.foto: ČTK/AP/Simon Dawson

Byl jste nervózní? Abych řekl pravdu, tak jako prase, zvlášť když jsem řekl, že se cítím jako favorit. Bylo to fakt těžký, normálně jsem pohodář, ale tohle byla opravdu síla.

Jste prvním Čechem, který má takový titul, jste na sebe pyšný? To bych neřekl, spíš jsem rád, že kdybych už nikdy nic nevyhrál, tak můžu být spokojený, že jsem dosáhl na pás mistra Evropy. Je to skvělý pocit, vrchol mé kariéry.

Mluvil jste už s manželkou? Té jsem volal jako první. Přiznám se, jsem šťastný, trochu jsem i brečel.

Dlouhé týdny jste držel striktní stravu, co bude nyní následovat? Abych řekl pravdu, tak ani nemám hlad. Dám si teď druhý pivo a jdu na dopingovou kontrolu, v neděli letím zpátky domů. Navíc budu muset taky navštívit doktora, mám asi prasklé bubínky v uších. To se mi stalo v prvním kole, ale co, to je teď jedno.

Třikrát prohrál na půdě soků. Přijde boj o titul mistra Evropy v Česku?
Člen německé stáje SES dokázal poprvé v kariéře uspět v titulovém zápase na půdě soupeře, předtím třikrát prohrál ve Španělsku, Itálii a v Německu. Konečný už dříve řekl, že by rád pás pro evropského šampiona obhajoval v domácím prostředí a poté si podruhé v kariéře vyzkoušel zápas o titul mistra světa. V dubnu 2008 v Drážďanech v kontroverzním duelu prohrál se Sergejem Dzinzirukem z Ukrajiny.

Reklama