Hlavní obsah

Podle britských médií vyhrál Konečný nad Hallem rozdílem třídy

LONDÝN

Lukáš Konečný byl nad síly Angličana Mathewa Halla, shodují se dnes britská média v komentářích k souboji, který českému boxerovi přinesl titul profesionálního mistra Evropy v lehké střední váze. Hall po prohře ukončil profesionální kariéru. "Porazil mě prostě lepší boxer. Snažil jsem se, ale nešlo to," řekl šestadvacetiletý rodák z Manchesteru, který zaskočil v souboji o evropský titul na poslední chvíli za zraněného Ryana Rhodese.

Foto: Simon Dawson, ČTK/AP

Lukáš Konečný poslal v šestém kole anglického soka k zemi. Titul mistra Evropy byl blízko.

Článek

Sen Matthewa Halla se ukázal být právě jen snem, když ho Lukáš Konečný převýšil rozdílem třídy, uvedla stanice Sky, která sobotní zápas Konečného v Birminghamu, stejně jako šest dalších soubojů, přenášela. "Český boxer byl pro Halla příliš rychlý a chytrý."

"U Halla byly vždy obavy, že je příliš jednostrunný, než aby se na této úrovni prosadil. Jak mu docházely nápady a jeho háky byly stále méně účinné, jeho soupeř byl stále přesnější," uvedla Sky.

Manchesterský boxer nebyl s to zvládnout zkušeného Lukáše Konečného, napsal The Guardian. "Hall se vyrovnal českému veteránovi v intenzivních, ale nepříliš pozoruhodných prvních fázích fázích zápasu. Konečný však s přehledem čelil jeho úpornému a přímočarému stylu," poznamenal deník The Times.

Byla to brutální bitva od prvního úderu zvonce, uvedla stanice BBC. "Ale Konečného obrana byla pevnější a od pátého kola zcela převzal kontrolu nad utkáním poté, co zasáhl Halla nelítostným zvedákem. Hall se opět dostal do potíží v šestém kole, kdy skončil na zemi po kombinaci úderů na tělo a obličej. Byl odpočítán do osmi, ale podařilo se mu ještě zasadit prudký úder levičkou, než český boxer dvěma údery ukončil utkání," uvedla BBC.

Po třetí prohře z dosavadních 26 profesionálních utkáních Hall oznámil, že končí s kariérou. "To je všechno, je to vyřízené," řekl.

Reklama