Hlavní obsah

Německá bobistka Kiriasisová hledá brzdařku na inzerát

BERLÍN

Slavná německá bobistka Sandra Kiriasisová je prý už unavená z věčného střádání brzdařek. Rozhodla se proto najít si trvalou spolujezdkyni na inzerát. V televizi a na svém webu zveřejnila výzvu, že hledá odvážnou ženu, která je ochotná spustit se s ní do ledového koryta rychlostí 140 kilometrů za hodinu. Zatím prý dostala nejméně deset zajímavých odpovědí.

Foto: www.lapresse.it

Ilustrační foto

Článek

"Hledám brzdařku, která je dost statečná a odolná na to, aby se mnou jezdila na světových drahách," napsala na svém webu trojnásobná mistryně světa a olympijská vítězka z Turína 2006, jež v minulé sezoně vystřídala tři partnerky.

Vedle odvahy musejí ovšem kandidátky splnit ještě další požadavky - musejí vážit maximálně 80 kg, mít zkušenost se sporty, jako je atletika nebo vzpírání, mít sprinterské schopnosti (pro start) a zároveň dostatečnou sílu. Bob totiž váží 170 kilogramů.

Výzvu pětatřicetileté Kiriasisové vysílala ve čtvrtek německá komerční stanice Pro7 a za šest hodin se ozvalo 44 zájemkyň. "Deset jich bylo docela zajímavých," uvedla Kiriasisová, jež vyhrála osmkrát za sebou celkové hodnocení Světového poháru a získala v seriálu rekordních 38 vítězství. Testy schopností uchazeček jsou naplánovány na 2. a 3. října ve Wintenbergu.

Reklama