Hlavní obsah

Sáblíková modelkou. Hrozně jsem se styděla, přiznávala

Michal OsobaPrávo

Velké úspěchy dávají sportovcům možnost vyniknout i v oborech, které jim ještě donedávna byly zcela cizí. Na vlastní kůži to nyní poznává také rychlobruslařka Martina Sáblíková. Přes léto se fotila na billboardy, natáčela televizní reklamu a včera si premiérově vyzkoušela i roli modelky předvádějící oblečení.

Foto: Petr Horník, Právo

Rychlobruslařka Martina Sáblíková (vpravo) s trenérem Petrem Novákem při představení nové kolekce sportovního oblečení.

Článek
Fotogalerie

Dvojnásobná olympijská vítězka z Vancouverů působila při prezentaci svého nového oděvního partnera sebejistě. Během tiskové konference sešla ze schodů, usmívala se do kamer a fotoaparátů a ještě u toho stihla švitořit se svým koučem Petrem Novákem, jenž se spolu s ní zhostil role modela.

„Hrozně jsem se styděla, není to moje parketa. Naopak mi to bylo hodně vzdálené,“ vykládala rychlobruslařka. „Ale pomáhala mi ta hudba, co hrála, tak jsem se aspoň usmívala,“ líčila. A pomáhal jí i trenér. „Bylo to stejné jako před závodem, fungoval jsem jako psycholog,“ usmíval se Novák.

„Já si s Petrem povídala, abych nebyla nervózní a ujistila se, že je vedle mě,“ smála se i jeho hvězdná svěřenkyně. Na nervozitu ale neměla moc času. „Sice jsme se o tom bavili už někdy před čtrnácti dny, ale že tu budu chodit a pózovat, jsem se dozvěděla až asi půlhodiny před tiskovkou, takže jsem ani nestihla být nervózní,“ vyprávěla Sáblíková.

V reklamě se nepoznává

Pomalu si zvyká už i na to, že se vídává v televizi při reklamách na jogurtový nápoj. „Bývám teď hodně mimo republiku, takže mě vždycky trochu překvapí, když se pak vidím v obrazovce. Poprvé jsem podle hlasu ani nezaregistrovala, že to jsem já,“ přiznávala rychlobruslařská šampiónka. „Jsem ráda, že jsem si to zkusila, bavilo mě to, i jsem sledovala, jak je náročné všechno to stěhování kamer a podobně,“ pochvalovala si.

V reklamě se mihl i Novák, když za Sáblíkovou ztěžka oddychoval. „To byl záměr, reklama je přece i o hereckém výkonu. Snad jsem to sehrál tak, aby to vypadalo, jak má,“ pousmál se trenér. „Na takový kousek by mě určitě stíhal, naopak mi přišlo vtipné, když jsem slyšela, jak za mnou Novák funí. Musela jsem se smát a točili jsme to asi dvacetkrát,“ přiznávala Sáblíková.

Reklama