Hlavní obsah

Badmintonistu Koukala vyřadila nemoc z obhajoby domácího titulu

BRNO

Bez obhájce loňského titulu Petra Koukala, který se zotavuje po operaci, se v Brně od čtvrtka do neděle uskuteční mezinárodní mistrovství České republiky v badmintonu. Šampionát je zařazen do okruhu světového challengeru s dotací 15.000 dolarů. Síly změří 258 hráčů z 32 zemí.

Článek

"Vzhledem k mistrovství světa basketbalistek jsme museli turnaj po předcházejících třech ročnících přeložit z haly v Králově Poli do pavilonu F na Brněnském výstavišti. Šampionát bude mít letos velmi kvalitní obsazení," uvedl ředitel turnaje Ladislav Vorel.

Titul měl obhajovat Koukal, který začátkem září postoupil do semifinále turnaje série Gold Grand Prix v Saarbrückenu, ale nejlepšího českého hráče vyřadila operace. "Při preventivní urologické prohlídce mi byl zjištěn nádor na varleti," uvedl Koukal pro server badmintonového svazu. Nyní ho čeká minimálně šest týdnů rekonvalescence.

K hlavním favoritům turnaje patří v dvouhře Polák Przemyslaw Wacha, který se pohyboval i v první desítce světového žebříčku. Role turnajové dvojky připadne Runemu Ulsingovi z Dánska a další hvězdou turnaje bude jeho krajan Viktor Axelsen, letošní juniorský mistr světa.

Mezi ženami je nejvýše nasazená 24. hráčka světového žebříčku Judith Meulendijksová z Nizozemska. Do okruhu favoritek patří i bývalá juniorská mistryně Evropy Ukrajinka Larisa Grigová a šance na úspěch má také turnajová pětka Kristína Ludíková.

Silná konkurence se sejde v mužské čtyřhře, kde jsou žebříčkově nejvýše anglické páry Marcus Ellis, Peter Mills a Robin Middleton, Chris Langridge. K favoritům ženského debla patří francouzský pár Laura Choinetová, Weny Rasidiová a dánské reprezentantky Maria Helsbolová s Anne Skelbaekovou.

Kvalifikační zápasy začnou ve čtvrtek od 10:00, finálové duely jsou na programu v neděli od 10:00.

Reklama