Hlavní obsah

Olympijský vítěz Kostelecký se oženil se slovenskou střelkyní Bartekovou a čekají rodinu

Karel FeltPrávo

Olympijský vítěz z Pekingu, brokový střelec David Kostelecký (35) se v sobotu před polednem v Trnavě oženil. Vzal si slovenskou střelkyni Lenku Bartekovou (26), která má bohatou sbírku medailí z MS a ME v brokové disciplíně skeet. A jak prozradili Právu a serveru Sport.cz čekají v březnu rodinu.

Foto: Karel Felt, Právo

Střelec David Kostelecký se v sobotu oženil.

Článek

„Znali jsme se dlouhé roky ze závodů. Máme kromě brokové střelby spoustu společných zájmů. V životě to tak chodí, že se s někým dlouho potkáváte a pak přeskočí jiskra,“ říkal David Kostelecký pár hodin před svatbou. Obavu o to, že by si spletl Lenku s jejím dvojčetem Dankou, rovněž skeetařkou, která už má dokonce zajištěnu účast na olympiádě v Londýně, prý nehrozí. „Danka ale říkala, že kdyby mi Lenka utekla, vezme tu roli nevěsty za ni,“ smál se Kostelecký.

„To ani náhodou. Davida nedám,“ hájila svoji pozici s úsměvem nevěsta. Pro říjnový termín svatby se rozhodli novomanželé proto, že oba mají po sezóně. Byl naplánován dřív, než budoucí nevěsta zjistila, že bude i maminkou. „Moc se na malé těšíme. Samozřejmě budu muset přerušit sportovní kariéru, takže olympijský Londýn nestihnu, ale ke sportovní střelbě se chci vrátit. Vždyť Katka Emmons to také dokázala,“ připomněla jiný sportovní střelecký pár Kateřina a Matt Emmonsovi, který má ve sbírce zatím víc medailí, zejména olympijských.

Skeetařka Lenka Barteková, dnes už manželka Davida Kosteleckého.foto: Právo/Karel Felt

„Co se narodí, to necháme na přírodě. Rozhodli jsme se, že si to říct nenecháme,“ dodal David Kostelecký. „Pro mne to jsou úžasné chvíle, krásná životní změna. Věřím, že se promítne příští rok i do mojí formy. Nabíjí mne to energií,“ přiznal nejlepší český brokař. Příští rok by chtěl vystřílet účast na OH v Londýně. „Teď o tom nepřemýšlím. Užívám si krásné chvíle jako novomanžel,“ zdůraznil.

Novomanželé se rozhodli žít v Brně a v rodinném sídle Kosteleckých v nedalekých Holasicích, kde je i broková střelnice. Svatbu se snažili co nejvíc utajit. „Nechtěli jsme z toho dělat mediální show. Je to především naše rodinná záležitost. Samozřejmě se to neututlalo, takže jsme gratulace dostali od střelců z celé planety,“ prozradil David Kostelecký, který si svoje soukromí velmi hlídá. Dokonce dlouho tajil i to, že financoval výcvik slepeckého psa, který už slouží nevidomému člověku.

Reklama

Související témata: