Hlavní obsah

Zastaví ho jen zdraví, a to je každý den jinak, říká Váňova manželka

CHYŠE

Návrat z Pardubic v poledne, chvíle spánku a zase do práce. A večer společná rodinná večeře v pivovaru. To byl pondělní program žokeje Josefa Váni. Jeho sedmý triumf ve Velké pardubické se bude s plnou parádou slavit v úterý v domovské Chyši, obci v západních Čechách s necelými šesti stovkami obyvatel.

Foto: Josef Vondrouš, ČTK

Posedmé jsem král! Jasné gesto Josefa Váni, vítěze 120. ročníku Velké pardubické steeplechase.

Článek

„Pepa přijel před dvanáctou, jen se usmíval, nic neříkal, vypnul i mobil, zalehl, ale odpoledne už jsem ho vezla do práce a večer vyrážíme na večeři. I s malým Pepčou,“ přibližovala pondělní náplň Pavla Váňová, která tak jako manžel trénuje koně u Chyše.

„Já byla ve stáji od rána, po boji jsme řešili i maléry, došlo taky na šití, ale o koně jsme nepřišli,“ líčila. Nepochybuje moc, že manžel, který si triumf s Tiumenem připsal deset dnů před osmapadesátinami, bude ve hře i za rok, byť po doběhu vyhrkl: Sedm a dost!

„Zastaví ho jen zdravotní potíže. A s nimi to je každý den jinak. Někdy se probudí s tím, že neohne nohu, jindy je fit,“ poznamenala Váňová na téma: manželovo bolavé koleno a příští Velká pardubická.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články