Hlavní obsah

Šampionát gymnastů skončil pro jednoho z favoritů víceboje hned na startu

ROTTERDAM

Mistrovství světa ve sportovní gymnastice předčasně skončilo pro jednoho ze spolufavoritů víceboje Benoita Caranobeho z Francie. Bronzový olympijský medailista se v pondělí v Rotterdamu zranil v úvodu soutěže družstev při prostných v důsledku nepovedeného dopadu. Z žíněnky ho odnesl trenér, načež Caranobe skončil na nosítkách. První vyšetření vyloučilo zlomeninu, třicetiletý gymnasta vyvázl se svalovým zraněním lýtka.

Foto: Bas Czerwinski, ČTK/AP

Francouze Benoita Caranobeho odnášejí z prostných.

Článek

Jak uvedl prezident lékařské komise Světové gymnastické federace Michel Léglise, v nizozemském dějišti už se více či méně vážně zranilo sedm sportovců s dobou léčení od šesti dnů do šesti měsíců. Počet úrazů podle něj nijak nevybočuje z čísel, která světové šampionáty běžně vykazují.

Po řadě pádů v trénincích nicméně čelila federace FIG kritice směřované především na nevyhovující odrazové můstky. Podle agentury SID si gymnasté stěžovali, že používané nářadí lze při mohutném odrazu zcela "prošlápnout". Svaz jejich hlasy vyslyšel a povolil doplnění aktuálně používaných licencovaných můstků o takzvané "pekingské", jejichž licence vypršela na konci minulého roku.

Reklama