Hlavní obsah

VIDEO: Zlomená baseballová pálka odlétla a zabodla se přímo do kamery

PRAHA

Bum! Vypadalo to, jako že by si měl ve čtvrté směně kameraman na stadionu newyorských Yankees zabalit fidlátka, zamést rozbité sklo a odjet do pojišťovny. Brett Gardner, uznávaný pálkař domácích baseballistů, řádně namotivován v boji s texaskými Rangery, mohutně odpálil a - zlomil dřevěnou pálku těsně nad úchopem. Ta se vydala na dráhu neřízené střely a po několika desítkách metrů prorazila ochranné sklo objektivu kamery! Chcete-li to slovy komentátora, vtipně pronesl: „Naše kamera právě dostala injekci od Bretta Gardnera...“

Foto: archiv, Sport.cz

Vyděšený kameraman po zásahu jeho přístroje.

Článek

Možná si říkáte, že si hráč pěkně „vydělal.“ Pak vězte, že podle televizních techniků stanice TBS stojí taková kamera od šedesáti do sto tisíc dolarů (tedy maximálně asi 1,75 milónu korun). Ale letošní Gardnerův plat je 452 500 dolarů (tedy více než osm miliónů), čili kdyby bylo nejhůř, jistě by opravu hravě "zatáhl".

Pohled ze zasažené kameryfoto: Sport.cz/archiv Nebylo třeba, kamera i po zásahu fungovala, pravda, nějakou dobu jako krasohled...Ale proto má ochranné sklo, aby se drahé součástky a optika pokud možno nepoškodily. Po malé přestávce a výměně bezpečnostního filtru všechno běželo jako dřív. Nikdo nebyl zraněn a tak zbývá jen dodat, že domácí Yankees vyhráli 10:3.

Reklama