Hlavní obsah

Rychlobruslařka Novotná chce v sezoně "prodat" trénink v Calgary

MONTREAL/PRAHA

Česká jednička v rychlobruslení na krátké dráze Kateřina Novotná se po olympijské sezoně rozhodla udělat velké změny. V létě odjela trénovat do Kanady, kde se intenzivně připravovala na víkendový start Světového poháru. První závod ji čeká od pátku v Montrealu. "Tři měsíce jsem se připravovala v Calgary, kde jsem se věnovala hlavně technice bruslení," řekla Novotná.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Rychlobruslařka Kateřina Novotná na ruzyňském letišti

Článek

Společně s Vojtou Loudínem odletěla do Kanady již v polovině července. "Není to nejlevnější záležitost, ale potřebovala jsem změnu. Jela jsem za lepším ledem, lepšími podmínkami. V Calgary to docela funguje, ale uvidí se v závodě," uvedla šestadvacetiletá reprezentantka.

Úřadující evropská šampionka ve víceboji nebere nadcházející sezonu jako poolympijskou a odpočinkovou. "Snažím se každou sezonu zlepšovat, mít co nejlepší výsledky. Je pravda, že tahle není fyzicky tak tvrdá. I proto se můžu věnovat více technice. Vždy chci mít ale nejlepší výsledky, do závodění dám vše," prohlásila Novotná.

První závod sezóny je otazníkem

Šestá žena z olympiády v Turíně na trati 500 metrů je před závodem v Montrealu nervózní, ale zdravě. "První závod v sezoně je vždy s velkým otazníkem. Člověk doufá, že se zlepšil, ale neví, jak trénovali ostatní. Cítím se dobře, věřím si a uvidím, jak na tom jsou ostatní," uvedla svěřenkyně trenéra Jindřicha Paříka.

Uvědomuje si, že kvalitní trénink neznamená jistý úspěch. "Na konci minulé sezony jsem měla dobrou formu, ale bohužel mi to nevyšlo závodnicky. Short track je takový, že dobrá výkonnost je jen předpoklad pro dobré umístění. Uvidíme, jak to bude vypadat. Určitě bych ale chtěla jezdit finále A při Světových pohárech," prozradila Novotná své cíle.

Seriál SP začíná dvěma závody v Kanadě, v prosinci se pojede v Číně. "Až pak se vrátím domů. Mezi závody budu trénovat v Calgary," řekla Novotná, která bere pohárové starty jako přípravu na hlavní akce sezony. "V lednu bude mistrovství Evropy, to je ta nejdůležitější část sezony. A pak mistrovství světa," dodala Novotná.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články