Hlavní obsah

Seřezaný Briggs vzkázal z hamburské nemocnice: Kličko, chci pomstu

HAMBURK

Ten chlap nemá dost. Nebo právě naopak. Schytal stovky ran pěstí, skončil v nemocnici se zlomenou lícní kostí, nosem, má utržené vazy v levé ruce, přesto se neohroženě ozval. „Chci pomstu,“ vzkázal z hamburského špitálu boxer Shannon Briggs. Na sobotní nálož patrně zapomněl. To mu Vitalij Kličko připravil těžkou noc. Teď chce odvetu.

Foto: Christian Charisius , Reuters

Shannon Briggs na tiskové konferenci v hamburské univerzitní klinice.

Článek

„Pokud k tomu dojde, budu bojovat oběma rukama. V poslední bitvě jsem boxoval jednou rukou, a byl to nejtěžší boj mého života,“ řekl Američan, který si stěžoval na zranění ruky, které se mu stalo v prvním kole o mistrovský pás. Proto údajně nemohl dát vše do zápasu s obhájcem Kličkem.

Na Briggsovo tělo dopadlo za 12 kol 302 úderů, z toho bylo 171 těžkých neblokovaných zásahů. „Boxoval jsem proti Georgi Foremanovi, boxoval jsem proti Lennoxu Lewisovi, ale Vitalij je nejlepší,“ řekl po porážce. Pár dní klidu mu ale opět vrátilo sebevědomí. Chce jít zpátky pod kombajn, který ho přejel. Přijde druhá prohra?

„On chce druhý zápas? To z něj dělá nejhloupějšího člověka na zemi,“ napsal čtenář „fastblack“ v diskuzi na serveru boxingscene.com.

Reklama