Hlavní obsah

Tři české trumfy v aerobiku do finále z prvního místa

EINDHOVEN

Z pozice vítězů semifinálového cvičení se do sobotního boje o medaile probojovali na MS ve sportovním aerobiku v nizozemském Eindhovenu Denisa Barešová mezi ženami, Pavel Sirotek s Veronikou Šindelářovou v kategorii párů a také sestry Radka a Tereza Cihlářovy se Zuzanou Reissovou mezi týmy.

Foto: Český svaz aerobiku

Denisa Barešová

Článek

„Takový výsledek i výkon před finále pozvedne sebevědomí,“ uvedla úřadující evropská šampiónka Denisa Barešová „Rychle jsem si zvykla na prostředí a především na plochu. Už přesně vím, kde pruží víc, kde méně. Všechno se stupňuje k sobotnímu vyvrcholení,“ doplnila Barešová.

Šindelářová se Sirotkem museli na své vystoupení deset minut čekat. „Už jsme byli připravení, nažhavení a pak jsme zase vychladli. To nebylo příjemné, ale zvládli jsme to,“ konstatovala Šindelářová a Sirotek dodal: „Opět se tam objevila nějaká chybička. Tu však přičítáme právě tomu zdržení na začátku, kdy jsme se nemohli dostat do tempa.“

Evropský šampión v kategorii mužů Jan Pochobradský se dostal mezi šestici finalistů z druhého místa, stejně jako v páru s Tamarou Jiříkovou, takže bude mít v sobotu šanci na dvě medaile. Na ně myslí i české fitness týmy. Z českých účinkujících ve sportovním aerobiku nepostoupili do finále pouze Karolína Svobodová v kategorii žen a Robert Černý mezi muži, oba však startují v kategorii dospělých prvním rokem.

Reklama

Související témata: