Hlavní obsah

Boxer Konečný se stal mistrem EU

ÚSTÍ NAD LABEM

Český profesionální boxer Lukáš Konečný porazil v Ústí nad Labem naturalizovaného Francouze marockého původu Azize Daariho jasně 3:0 na body po deseti kolech, stal se mistrem Evropské unie a připsal si osmnáctý triumf v kariéře. Zároveň získal právo utkat se o uvolněný trůn pro nejlepšího boxera superwelterové kategorie do 69,8 kg Evropské boxerské unie

Článek

Pětadvacetiletý brněnský rodák tak mohl počtvrté v kariéře zvednout nad hlavu cenný pás. "Byl to kvalitní zápas, jak jsem čekal. Moji výhodou bylo, že málo boxoval levou rukou, ale ta pravá mi dávala zabrat," podotkl Konečný pro ČTK po utkání.

O jeho vítězství však nebylo pochyb už po několika kolech. Důslednou obranou a přesnými kontry si postupně vypracovával náskok, což potvrdili svým závěrečným verdiktem i všichni tři bodoví rozhodčí. "Myslím, si že o mé výhře nemohlo být pochyb," řekl sebevědomě dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa.

Vyhrál i Konečný starší

V rámci ústeckého Galavečera profesionálního večera se uskutečnilo dalších šest zápasů. Druhým vrcholem akce bylo utkání otce Konečného Milana, jenž v duelu o titul mezinárodního mistra České republiky 'křížové' váhy do 86,1 kg porazil po deseti kolech na body o čtrnáct let mladšího Pavla Habra a oddálil tak s největší pravděpodobností svůj odchod do boxerského důchodu.

Večer rohovníků měl i charitativní rámec. Z každé prodané vstupenky totiž putovalo 30 korun ve prospěch porodnického oddělení místní Masarykovy nemocnice. Vzhledem k tomu, na zimním stadionu se sešlo více než dva tisíce diváků, mohli zástupci oddělení převzít symbolický šek na 80.000 korun.

Reklama