Hlavní obsah

Cenu prezidenta republiky ovládl znovu Mariydi s Chaloupkou

PRAHA

Cenu prezidenta republiky v Praze-Velké Chuchli vyhrál stejně jako před rokem hnědák Mariydi s žokejem Jiřím Chaloupkou, který si v tomto dostihu připsal již páté vítězství. Čtyřletý svěřenec trenéra Tomáše Šatry triumfoval na trati dlouhé 3200 metrů s náskokem dvou a půl délky před Omnibusem, třetí doběhl Taro.

Článek

Mariydi pomohla k obhajobě prvenství i taktika stáje Dr. Charvát, jejíž druhý účastník Ceny prezidenta republiky Connex udával 2600 metrů tempo. Pak nastoupil Mariydi a v jednom z nejdelších domácích dostihů o 400.000 korun suverénně zvítězil.

"Průběh dostihu byl ideální, i když jsem v jednu chvíli měl strach, že je tempo až moc rychlé. Ale Petr to udělal dobře," pochválil Chaloupka jezdce Petra Foreta, jenž vedl Connexe.

"I ten nástup nám vyšel včas a rovinu Mariydi běžel sám. Potvrdil, že je to výborný vytrvalec," řekl v rozhovoru pro Českou televizi vítězný žokej, který se před rokem s Mariydim musel spokojit s druhým místem v St. Legeru a Slovenském derby.

"Dopadlo to podle našeho očekávání, všechno klaplo. Vyhrál nejlepší kůň," uvedl trenér Šatra. Po dnešním úspěchu možná nedojde k uvažovanému přestupu Mariydiho na překážkové dostihy. "Měli jsme s ním překážkové plány, ale nyní ukázal, že na rovinách má pořád co říct. Uvidíme, co bude dál," uvedl majitel Jiří Charvát.

V překážkové Ceně České televize na 3300 metrů vyhrál stejně jako loni Color Man. "Po posledním vystoupení v Pardubicích jsem mu moc nevěřil, tam jednu překážku zboural a už ho to nebavilo. Proto mě dnes jeho výkon překvapil. Asi dostanu vynadáno od majitelky, že jsem ho nenahlásil do Trevisa, ale opravdu jsem nebyl přesvědčen o jeho formě," citoval server paddock-revue.cz trenéra Čestmíra Olehlu.

Dostihový mítink v Praze-Velké Chuchli:
Cena prezidenta republiky (3200 m, 400.000 korun):
1. Mariydi (ž. Chaloupka, trenér Šatra, stáj Dr. Charvát), 2. Omnibus, 3. Taro. Výrok: jistě 2 1/2 - 1 - 1/2. Čas: 3:30,79.
Další dostihy:
I.: Charhizard (ž. Lukášek) - Sun For Life - La Stessa,
II.: Mr Dario (Koplíková) - Merbela - Carcassonne,
III.: Color Man (ž. Myška) - Princess Of Gracie - Fiftynine,
IV.: Just Field (Velek) - Lucijanus - Bailando,
V.: Frodeno (ž. Zatloukal) - Princess Lee - Kolymbia,
VII.: Lieve Star (žk. Růžičková) - Silent Wings - Power Prize,
VIII.: Jokoono (am. Fedorowiczová) - Gerbera - Connecti.

Reklama

Související témata: