Hlavní obsah

Boxerská fraška zapomenuta, legendární Tyson do Prahy skutečně přiletí

Libor KalousSport.cz

Pozor! Nejde o blouznění. Je tu pokus číslo dvě přivézt na českou půdu boxerskou legendu. Mike Tyson by měl vystoupit v březnu 2011 na ruzyňském letišti. Ano, takové sliby tady už jednou byly. Nakonec z toho byla obrovská ostuda. Nyní se ale do akce vložili jiní promotéři - Ladislav Kutil a Pavol Mucha, kteří dojednávají účast legendy na galavečeru Heroes Gate.

Článek

„Smlouva ještě není podepsaná, ale už jsme si plácli. Oba souhlasíme s podmínkami. Příští týden by měl přijet Tysonův promotér do Prahy, tady by se mělo vše uzavřít,“ řekl Sport.cz Kutil.

První připravovaná návštěva, kterou měli na starosti Rey Karpf a Petr Havrda splaskla před měsícem jako velká bublina. A to na financích. Všechny akce měly být těžce zpoplatněny. Trénink s Tysonem za padesát tisíc, účast na galavečeru, to byly další desetitisíce, soukromá večeře. Tam šlo o milióny. Jenže zbyla jen pachuť a ostuda promotérů.

Český boxer a promotér Ladislav Kutil.foto: PRÁVO/Michaela Říhová

„My chceme, aby šel Tyson jen na galavečer a šel si zatrénovat. Jestli se půjde projít druhý den po Praze, to je už jeho věc,“ nabízí Kutil svůj scénář.

„Věřím, že předchozí zkušenost nebude mít žádný vliv. Půjde o normální galavečer za lidové ceny. Záleží na hale, chtěli bychom Tesla arénu. Lístky by mohly být kolem čtyř set korun a V.I.P.  za pět tisíc na hlavu,“ dodává bývalý český reprezentant, který podle svých slov nemusí na akci ani vydělat.

„Kdyby akce nebyla zisková, tak nám to je jedno, jde o obrovskou prestiž. My chceme, aby tady byl,“ je rezolutní Kutil.

Snad druhý pokus vyjde...

Příběh, který skončil fiaskem
„Mike do Prahy nepřijede, je mi to líto. nepodařilo se nám prodat tolik vstupenek, byly příliš drahé, abychom mohli uhradit náklady. Omlouvám se českému obecenstvu,“ řekl na narychlo svolané tiskové konferenci promotér Rey Karpf.
Dva měsíce se fanoušci těšili, nedostali nic. „ Mike je zklamán, promotéři nedostali finance,“ potvrdil informaci Tysonův manažer Carl Holmes.
A Tyson? „Je mi to líto, ale nedostal jsem slíbené peníze, proto nepřijedu za fanoušky, jak jsem slíbil. Pokud bych finanční poplatek dostal, přijel bych. Promotéři mě zklamali, toto se mi ještě nikdy nestalo,“ vzkázal přes telefon z Las Vegas.

Reklama