Hlavní obsah

Konečný si na svoji mistrovskou obhajobu v Praze zabral 300 lístků

První obhajoba je zde. A to na domácí půdě. Profesionální boxer Lukáš Konečný bude 3. prosince obhajovat titul evropského šampióna v lehké střední váze. Vyzyvatelem se stal Hamlet Petrosjan z Arménie. Galavečer se uskuteční v hale pražské Sparty na Podvinném mlýnu. „Věřím, že bude dobrá atmosféra,“ je nedočkavý český obhájce.

Foto: Simon Dawson, ČTK/AP

Boxer Lukáš Konečný s pásem pro mistra Evropy.

Článek

Nemohl jste sehnat soupeře, kolikátý až kývl na vaši nabídku? To nevím, ale manažer říkal, že jeden po druhém odmítali. Pak se třeba někdo našel, ale nebylo to definitivní, stále jsme hledali.

Viděl jste někdy Hamleta Petrosjana boxovat? Koukal jsem na Youtube, možná jsem ho někdy viděl na Eurosportu, kde jsem na něj pohlížel jako na potencionálního soupeře, ale to už je dlouho.

Zápas se uskuteční za tři týdny, nebudete mít málo času k přípravě? Z mého pohledu ne, já jsem měl po Anglii jen krátkou pauzu. (Konečný vyhrál evropský pás 18. září pozn. aut.).

Takže to znamená, že jste se přejídal jen pár dní? Chvíli jsem prasil, ale ne nějak dlouho. Váha se mi moc nezvedla, mám navíc asi šest kilo. Po tréninku mám ještě méně. Předchozí strava se osvědčila, takže věřím, že to půjde.

Lukáš Konečný poslal v šestém kole anglického soka k zemi. Matthew Hall byl pár sekund od porážky a Čech blízko k evropskému titulu. foto: ČTK/AP/Simon Dawson

Váš vyzyvatel má 182 centimetrů, takže je vyšší o osm centimetrů, nebude to nevýhoda? Já si myslím, že to bude právě naopak. Na vyšší se dávají lépe rány na spodky, ale musím ho nejdřív trefit (smích).

Bude zápas vysílat nějaká česká televize? Něco se dojednávalo, ale nyní to řeší nějaká agentura, já teď nemám aktuální zprávy. Pro pořadatele by bylo lepší, když by to v televizi nebylo, lidi by přišli do haly, ale tohle já neřeším, hlavní je, že budu boxovat doma.

Myslíte, že bude vyprodáno? Do ringu půjdete vy, těžká váha Ondřej Pála by měl také boxovat, k tomu další zápasy. Zájem by měl být. Říkám si, že kdyby lidi nepřišli, tak to je u nás s boxem špatný.

Kapacita haly je kolem dvou tisíc míst, kolik jste si rezervoval vstupenek vy? Objednal jsem si tři sta lístků.

Taková rodina Hujerů, ne? (smích) No jo no. Pro známé, pro kamarády. Myslím si, že bude rychle vyprodáno, tak radši. Ozve se někdo z pátého kolena, tak abych měl.

Už jste vybral kasičku, abyste je zaplatil? Ještě lístky nemám, ale bude to hustý. Kdyby mně měly zůstat, tak by to bylo špatný (smích).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články