Hlavní obsah

VIDEO: Boxer Haye si prý na knokaut v třetím kole vsadil

MANCHESTER

Britský boxer David Haye prý v utkání o titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace WBA knokautoval krajana Audleyho Harrisona v třetím kole, protože na takový výsledek vsadil hodně peněz. Obhájce titulu trvá na tom, že v příštím roce ukončí kariéru; do té doby chce stihnout souboj minimálně s jedním z bratří Kličků, kteří mají v držení ostatní mistrovské pásy.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Boxer David Haye obhájil titul profesionálního mistra světa v těžké váze.

Článek

"Na to třetí kolo jsem vsadil hodně peněz a moje rodina a přátelé taky," prohlásil po sobotním manchesterském utkání Haye. "Všem jsem tvrdil, že to do té doby ukončím, a tak jsem to taky udělal," doplnil.

Po oboustranně opatrném začátku přitom 20 tisíc diváků ve vyprodané hale na oba soupeře nespokojeně bučelo a rozhodčí je vybízel k větší aktivitě. "Byl jsem trpělivý, věděl jsem, že se to za chvíli změní a lidi budou řvát nadšením," poznamenal Haye.

Jeho soupeř prohlásil, že defenzivní styl byl součástí taktiky. "Šel jsem do ringu s vírou a pocitem, že můžu vyhrát. Ale David ukázal, jaký je bijec. Nemohl jsem se z té mlátičky dostat," konstatoval zklamaný Harrison, olympijský vítěz ze Sydney. "K ráně jsem se vůbec nedostal," řekl.

Jejich nepřátelství je prý minulostí, Haye hned po ukončení zápasu zdrceného protivníka v ringu objal. "Teď ho klidně pozvu na drink," prohlásil vítěz.

Čas na sjednocení titulů v těžké váze se podle něj krátí. Kličkové mají na sjednání zápasu ještě rok. "Musí to být v roce 2011, protože po něm skončím," řekl třicetiletý Haye. Proti mladšímu Vladimiru Kličkovi měl přitom boxovat už loni v červnu, tehdy se ale omluvil kvůli zranění.

Reklama

Související témata: