Hlavní obsah

Verner je na Grand Prix v Moskvě po krátkém programu třetí

Český krasobruslař Tomáš Verner je na závodě Grand Prix v Moskvě po krátkém programu třetí. Mistr Evropy z roku 2008, který se připravuje v Kanadě pod vedením nového trenéra Roberta Emersona, v pátek nestačil jen na úřadujícího vicemistra světa Patricka Chana z Kanady a Američana Jeremyho Abbotta.

Foto: Andy Clark, Reuters

Tomáš Verner padá během svého krátkého programu na olympijských hrách ve Vancouveru.

Článek

Verner při svém druhém letošním startu v prestižním seriálu získal o 3,79 bodu více než před dvěma týdny v Číně. Na Abbotta před sobotními volnými jízdami ztrácí zhruba tři a půl bodu, na Chana takřka osm. V Moskvě útočí na druhé umístění na stupních vítězů, v Pekingu skončil třetí.

"Krátký program byl solidní, nedopustil jsem ze žádných velkých chyb. Snad až na výjezd u trojitého axela," řekl Verner ČTK. Více než pokažený výjezd ze skoku jej ale trápí závodní nejistota. "Díky novému systému tréninku v Kanadě se ale nedopouštím tolika chyb jako v minulosti," uvedl.

Na rozdíl od předchozích sezon zatím nezařazuje do závodních programů čtverný toeloop. "Pořád čtverák miluji, ale zatím pro soutěže volím jistotu. Nebojte se, čtverné skoky přijdou," řekl Verner na tiskové konferenci. Už před sezónou tvrdil, že čtverné skoky si nechá na mistrovství Evropy a světa.

Reklama