Hlavní obsah

Stolní tenisté splnili povinnost, v Evropské lize porazili Rumuny

PRAHA

Čeští stolní tenisté ukázali kvality bronzového celku z mistrovství Evropy v Ostravě a připsali si na konto výhru v Evropské lize. Výběr trenéra Tomášem Demka dnes porazil v Praze na Letné Rumunsko 3:1 na zápasy.

Článek

"Čekal jsem, že to nebude úplně jednoduché, i když Rumuni přivezli mladé kluky, ale šikovné, a to se mi potvrdilo," řekl Demek ČTK. Rumunsko do Prahy přijelo bez elitního tria Adrian Crisan, Adrian Cioti a Andre Filimon. "Povinné vítězství jsme splnili, za což jsem rád. Šli jsme za tím a výhra je to nejdůležitější," dodal Demek.

Dva body domácího výběru získal Petr Korbel. Dlouhodobá česká jednička porazila shodně 3:1 na sety Alexandra Cazacua i Ovidia Ionesca, který nečekaně v pěti setech dokázal porazit Dmintrije Prokocova. Třetí český bod přidal Josef Šimončík.

Češi mají po čtyřech zápasech ve skupině B na kontě tři výhry a jednu porážku. Další zápas soutěže je čeká 4. ledna 2011 v Dánsku. "Pojedou určitě Jiří Vráblík a Tomáš Tregler a jeden z dvojice Prokopcov - Konečný," řekl kouč.

Evropská liga stolních tenistů je nezvykle rozložena do čtyř let. Začala již v roce 2009 a vítěz bude znám až v roce 2012. "Tohle jsem ještě neviděl, máme z toho smíšené pocity, ale když už hrajeme, chceme zvítězit," řekl trenér Demek.

Pokud český tým vydrží v nastoleném rytmu, mohl by ve skupině B skončit první nebo druhý a postoupit do semifinále spolu s Rakouskem. Ze skupiny A postoupí jistě mistři Evropy Němci a pak buď Rusové, Bělorusové nebo Švédové.

Česko - Rumunsko 3:1
Korbel - Cazacu 3:1 (5, -10, 9, 3), Prokopcov - Ionescu 2:3 (-5, 8, -9, 9, -8), Šimončík - Szöcs 3:0 (5, 8, 7), Korbel - Ionescu 3:1 (-9, 6, 9, 11).
Tabulka skupiny B:
1. ČR3111:67
2. Rakousko309:56
3. Rumunsko137:105
4. Dánsko033:93

Reklama

Související témata: