Hlavní obsah

Konečný je malá česká figurka, vzkázal Petrosjan před bojem o Evropu

PRAHA

Osmadvacet billboardů, osm set plakátů je už součástí Prahy. Boxerské divadlo o titul mistra Evropy s Hamletem Petrosjanem je připraveno. Dobrovolná obhajoba evropského mistrovského pásu Lukáše Konečného nastane příští pátek v pražské hale na Podvinným mlýně.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Boxer Lukáš Konečný na páteční tiskové konferenci v Praze.

Článek

„Je to historicky největší zápas, který se uskuteční na našem území. Jde o jeden z nejcennějších titulů, zápas má velký význam. Těžko se nám v nejbližší době podaří uspořádat lepší,“ je přesvědčený promotér Miroslav Pek.

Historie pamatuje na větší klání, ale jde opravdu o velký skok v čase zpět. Jednalo se o rok 1935, kdy se v pražské Lucerně bil o světový titul Vilda Jakš a prohrál.

Konečného sokem se stane za pár dní Armén, který žije ve Francii a Švýcarsku, jenž profesionálním v ringu ještě neprohrál před limitem. „Myslím si, že jsem favoritem. On je technický, nebude to snadný oříšek. Má ruskou školu, má obrovské srdce, nehází flintu do žita, ale je vyšší, to mám rád. Můžu si ho pěkně odspodu rozebírat,“ řekl Konečný na předzápasové tiskové konferenci, které se jeho sok neúčastnil.

Jasný vzkaz přesto poslal. Nechce přijet před koncem přípravy, ale bere si do Prahy prázdný kufr, aby si mohl odvézt pás, protože on porazí malou českou figurku. „Snaží se mě trochu zesměšnit,“ usmál se český obhájce.

Lukáš Konečný poslal v šestém kole anglického soka Matthewa Halla. Titul mistra Evropy byl blízko.foto: <a href="http://www.ctk.cz/">ČTK/AP</a>/Simon Dawson

Výjimečný zápas, který se chystá, by mohli zhlédnout i čeští fanoušci, kteří nebudou přítomni v hale. Probíhají rozhovory s Českou televizí. „Zatím nic není konkrétní, ale utkání bude vysílat německý Sport1,“ pověděl Pek.

Jisté ale je, že se na galavečeru ukáže i Ondřej Pála, nejlepší český boxer v nejtěžší váhové kategorii, který se v minulých dnech připravoval s Vladimirem Kličkem v Rakousku. Utkat by se měl s Erginem Solmazem.

Odveta s Dzinzirukem? Splnil by se mi sen, řekl boxer 

Konečný bude 3. prosince poprvé obhajovat evropský pás, ale už se vedou jednání o vyšší eventualitě - boj o titul světový. „Věřím, že když bojuje doma, musí vyhrát. Jsem hrdý na Lukáše, že se dostal na špičku. O evropskou korunu to bude velmi těžký boj, ale samozřejmě ho nebude chtít dát někomu jinému. Případný zápas o mistra světa by mohl proběhnout v první polovině roku 2011,“ řekl manažer Konečného stáje SES Ulf  Steinforth.

Tomuto tématu se ale dvaatřicetiletý rodák z Brna vyhýbá. „Petrosjan není ořezávátko, snažím se soustředit na výhru,“ dodal Konečný, ale také připustil, že už se vedou jednání se Sergejem Dzinzirukem, který před dvěma lety českého boxera porazil o světový pás. „Pokud by to vyšlo, bral bych to jako zadostiučinění, splnil by se mi sen,“ vyznal se Konečný. „Nejdříve se ale soustředím na Petrosjana.“

Vstupenky na pražský galavečer jsou stále v prodeji v cenách 150,- (stání), 290,- a 490,- (tribuna a plocha). Zakoupit je lze i na internetu na terminálech Sazky a Ticketstream.

Reklama