Hlavní obsah

Konečný bude dnes v ringu číst Hamleta, obhajuje v Praze titul mistra Evropy

PRAHA

Ten nápis na plakátech by mohl hlásat: „Velké představení v divadle Podvinný mlýn v Praze uvádí dvanáctikolové představení, kde bude k vidění Hamlet.“ Tentokrát ale nepůjde o nové ztvárnění klasické tragédie Williama Shakespeara. Dnes půjde o pěsti. Profesionální boxer Lukáš Konečný a jeho obhajoba evropského titulu. Proti němu se postaví vyzyvatel Hamlet Petrosjan.

Foto: Petr Horník, Právo

Boxer Lukáš Konečný před soubojem s Hamletem Petrosjanem.

Článek

„Nevím, jestli jsem proti sobě měl někoho s takto zvláštním jménem. Člověk se usměje, ale jméno nehraje žádnou roli,“ upozorňuje český boxer, který poprvé obhajuje mistrovský pás. Navíc v Praze. Podobný příběh byl na našem území k vidění v roce 1935. Pětasedmdesát let dlouhého čekání skončilo.

„Myslím, že by to mohla být bomba. Věřím, že má výhra je relativně jasná, říkám tak devadesát procent, ale v žádném případě nic nepodceňuji. V boxu se může stát cokoliv, soupeř není žádné ořezávátko,“ ví moc dobře dvaatřicetiletý táta od tří dcer. Petrosjan odboxoval v profesionálním ringu devětadvacet duelů, šest prohrál, ale žádný před limitem, což by český boxer rád pozměnil.

Není nad kvalitní přípravufoto: Právo/Petr Horník

Galavečer, který začíná v 19:00 hodin, nabídne fanouškům dvě největší jména českého boxu. Vedle Konečného i Ondřeje Pálu v nejtěžší váhové kategorii. O zábavu by mělo být postaráno.

„Box je sport, který je propojený se show, ale tu nedělají boxeři. Omáčku připravují manažeři, novináři. Zápas to je čistý sport. Když se budu chtít zavděčit divákům, tak můžu show udělat, ale v rámci sportu si pořád musím dávat bacha,“ varuje obhájce před jedinou chybu, která může vše změnit, tedy ho poslat k zemi.

Sám Konečný počítá, že on bude opasován mistrovským pozlaceným pásem, na oslavy ale nemyslí. „Připravit se nic nedá, když vyhraju, taky budu happy, ale také záleží na průběhu zápasu. Když ho sundám jedním úderem, tak to je spontánní, okamžitý. Když člověk bije a bije, tak to není tak intenzivní, je to více očekávané,“ porovnává dvě rozdílné možnosti triumfu bijec německé stáje SES.

Boxer Lukáš Konečný s pásem pro mistra Evropy.foto: ČTK/AP/Simon Dawson

K tomu náleží i následné úsměvy do kamer a foťáků, které Konečný nemá v oblibě, neumí se tvářit, přetvařovat, pózovat. „To mi moc nejde, ale kdyby přišla nějaká nenáročná role ve filmu, tak bych ji rád vzal. Třeba někoho napálit, to bych dokázal, ale blbý je, jak to nahrát, aby to nebyla bomba,“ usmívá se Konečný. S tímto si zatím starosti dělat nemusí.

Dnes ve 21:30 ho čeká hlavní role v představení o titul mistra Evropy. A nepostaví se mu dánský princ Hamlet, ale arménský boxerský vyzyvatel Hamlet.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články