Hlavní obsah

Boxer Konečný porazil na body Petrosjana a obhájil titul

Boxer Lukáš Konečný porazil dnes pražské hale Podvinný mlýn 3:0 na body Hamleta Petrosjana z Arménie a obhájil titul mistra Evropy v lehké střední váhové kategorii.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boxer Lukáš Konečný obhájil v Praze titul mistra Evropy.

Článek
Fotogalerie

Favorizovaný Konečný se měl proti o deset centimetrů vyššímu soupeři od začátku na pozoru. Snažil se střídat údery "na spodek" se zásahy hlavy a držel si mírnou převahu. Petrosjan však potvrzoval, že je kvalitním protivníkem.

Ve třetím kole se Armén žijící ve Švýcarsku ocitl na zemi, ale ne po Konečného úderu, ale protože uklouzl. Ústecký boxer musel v solidně zaplnění aréně Sparty Petrosjana prakticky neustále "nahánět" po ringu, přesto byl stále aktivnější.

Údery Petrosjana většinou končily v připraveném krytu, arménský boxer však potvrzoval, že ne náhodou ještě ani jeden zápas mezi profesionály neprohrál před limitem. Ustál toho hodně. Konečný si ale byl vědom své převahy, což dával najevo na konci většiny kol.

Na Konečném bylo vidět, že chce zápas ukončit předčasně, v 9. kole zasypal Patrosjana sérií úderů, knockoutovat jej ale nedokázal. Podobně dopadla snaha dvojnásobného bronzového medailisty z amatérského mistrovství světa i v 11. a 12. kole, i když v poslední tříminutovce se rozhodl útočit i Petrosjan. Konečný tak vyhrál jednoznačně na body - 118:110, 119:109, 119:108.

V druhém titulovém zápase večera porazil Karama Nyilawila z Tanzánie na body Albánce Kreshnika Qatoa a připravil jej o pás šampiona organizace WBF ve střední váhové kategorii.

Úspěšný debut v profiringu zažil devětatřicetiletý Ludovít Plachetka. Účastník olympijských her v Atlantě, který strávil devět let ve vězení za vraždu matky své družky, porazil Josefa Obesla na body.

"Nebyl to nejlepší výkon, musím se ještě zlepšovat. S výhrou jsem pokojený," řekl Plachetka, jenž má za sebou více než 300 zápasů mezi amatéry. "Uvidím, jak dlouho budu boxovat mezi profesionály. Zatím ale chci dlouho pokračovat. Kdybych ale začal prohrávat, tak klidně skončím," dodal Plachetka.

Reklama