Hlavní obsah

VIDEO: Exkluzivně. Sport.cz natáčel boxera Konečného před bojem o evropský titul

PRAHA

Občas jde o osamělou pouť, kterou musí sportovec projít při cestě na vrchol. Maličkosti, které nikdo nezná, nikdo se je nedozví. Stejné to má i profesionální boxer Lukáš Konečný, který v pátek obhájil titul mistra Evropy v lehké střední váze, on je vládce starého kontinentu. Sport.cz získal na tento výjimečný večer boxerovo svolení zmapovat jeho poslední tři hodiny před duelem s Hamletem Petrosjanem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boxer Lukáš Konečný zasazuje úder Arménu Petrosjanovi.

Článek

18:30: Dvaatřicetiletý boxer přichází do haly na Podvinném mlýně, kde se jeho obhajoba uskuteční. „Už jsem trochu nervózní, zápas se blíží,“ říká Konečný, který ještě po telefonu řeší lístky pro známé. Koupil jich tři stovky a žádný nesmí zbýt. „Teď už to nechávám manželce, má vstupenek plný ruce,“ usměje se bijec, kterého přijela podpořit i celá rodina.

19:00: Přichází tatér, je potřeba nastříkat na záda reklamu. Proč ne, peníze jsou třeba. Hledá se místo a ručník, na který by si mohl lehnout. Nakonec si Konečný lehá do společné šatny své německé stáje SES. Jedni jdou na zápas, on se svléká a podstupuje patnáct minut "malování".

Boxer Lukáš Konečný v zápase s Arménem Petrosjanem.foto: Právo/Petr Hloušek

19:30: Stále civil, žádné bandáže, boxerské boty, chrániče. Rodák z Brna má stále u ucha telefon, mezitím si sedá ke stolu k rodině a sleduje probíhající zápasy. Manželka, táta a kamarádi mu dělají společnost. Vše probíhá v poklidu, do duelu zbývají ještě dvě hodiny. Telefon stále zvoní.

20:00: Diváci si užívají zápasů, ten, na kterého se těší nejvíce se občas mezi nimi projde. Hodina a půl zbývá do klání o obhajobu.

20:30: Ochranka je neúprosná. Do šatny už nikdo nesmí, narážíme na statného německého chasníka, vysílačka z ucha budí respekt. Konečný se mezitím v šatně připravuje, jsou mu namotávány bandáže. „Mně by nevadilo, pokud byste tam se mnou byli, ale už měli řeči,“ omlouvá se, když se znovu objevuje na světle.

21:00: Rozcvičování nabírá obrátky, což nevadí manželce, která mu má stále co říci. Zda stále řeší lístky, se nám nepodařilo zjistit, ale Konečný je v pohodě. To také po utkání přiznává, že všechny vstupenky našly majitele.

Boxer Lukáš Konečný obhájil v Praze titul mistra Evropy.foto: Právo/Petr Hloušek

21:05: Za pětadvacet minut vstoupí do ringu, ale ve večerním rozpisu je ještě zápas Ondřeje Pály a nastává časový zádrhel. Na řadu tak přichází změna. Pála půjde poslední a Konečný před ním, televizní přenos je přece jen televizní přenos a má svá pravidla.

21:28: Nejdříve přichází Petrosjan, poté očekávaný muž - Konečný. Pro odhadem 1700 diváků nastává vrchol večera - boj o titul mistra Evropy.

22:27: Po všech dvanácti kolech je dobojováno. Táta tří dcer, který před dvěma měsíci jako první Čech získal evropský triumf, obhajuje. Sen o duelu o titul mistra světa je opět o krůček blíže.

Konečný po obhajobě mistra Evropy
„Jsem hrozně spokojený, zápas jsem měl pod kontrolou, ale bylo znát, že soupeř nebyl ořezávátko. Mám docela rozsekaný obličej, bylo tam hodně hlaviček, v posledním kole jsem cítil, že mi teče i krev z obočí. Ten kluk byl vyšší a hubenější, tlačil jsem ho, on pochopil od začátku, že jsem silnější. Od třetího kola jsem viděl, že toho má dost. Je mi líto, že jsem ho nesundal před limitem, diváci by si to více užili, ale dneska mi nesedly rány na spodek. Vyhrál jsem, ale vždy se ukáže miliarda chyb. Lidi byli skvělí, proto chci boxovat doma. Nervózní jsem byl, to je pokaždé, ale je to v takové míře, že se nesesypu. Myslím si, že na zápas o titul mistra světa mám, můžu udělat důstojný duel, ale teď to je na manažerech.“

Reklama