Hlavní obsah

Hrdlička s Hasoněm skončili druzí ve finále SP v kolové

OTROKOVICE

Český pár Radim Hasoň, Jiří Hrdlička obsadil ve finále Světového poháru v kolové v Otrokovicích druhé místo. V celém turnaji utrpěli jedinou porážku - až ve finálovém duelu prohráli 3:7 s mistry světa Matthiasem Königem a Uwe Bernerem z německého Gärtringenu. Další domácí zástupci Martin Struhař s Janem Krejčím skončili na předposledním devátém místě, když v závěrečném duelu zdolali pár z Tokia 7:2.

Článek

"Finále bylo hop nebo trop. A také o tom, kdo dá první branku," řekl Hasoň, který neskrýval potěšení, že se podařilo částečně napravit nezdar na mistrovství světa ve Stuttgartu, kde před týdnem skončila česká dvojice bez medaile na čtvrtém místě. "Když König s Bernerem získali dvoubrankový náskok, museli jsme víc otevřít hru, nastřelili jsme několik tyček. Ale soupeři vyhráli zaslouženě, měli i velmi těžkou skupinu. Letos jim vycházela celá sezona," přiznal Hasoň.

Ani česká dvojice neměla snadný postup do finále. Ve skupině postupně zdolala Ginsheim 6:5, Höchst I 8:3, Tokio 7:1 a se švýcarským Winterthurem remizovala 4:4. V semifinále s dalším týmem Höchstu Hasoň s Hrdličkou vedli, ale nechali soupeře v závěru vyrovnat a do finále se probojovali až po čtyřmetrových střelách.

Příští ročník Světového poháru začne 9. dubna v německé Ehrenbergu. Osmidílný seriál bude mít zastávku i v České republice 3. září v Kunštátu.

Finálový turnaj SP v kolové v Otrokovicích:
Finále: Gärtringen (König, Berner) - Svitávka (Hrdlička, Hasoň) 7:3,
o 3. místo: Ginsheim (Müller, Rossmann) - Höchst II (D. Schneider, Schnetzer) 8:4,
o 5. místo: Zscherben (Gerdes, Brödel) - Winterthur (Jiricek, Waldispühl) 9:5,
o 7. místo: Altdorf (R. Schneider, Planzer) - Höchst I (König, Fischer) 6:2,
o 9. místo: Sokol Zlín-Prštné (Struhař, Krejčí) - Kongo Tokio (Macuda, Kinošita) 7:2.

Reklama