Hlavní obsah

Jednání o stavbě rychlobruslařské haly ve Velkém Oseku pokračují

Jednání o stavbě rychlobruslařské haly ve Velkém Oseku pokračují i po změně starosty středočeské obce. Po říjnových volbách ve funkci skončil Jiří Otta a jeho nástupce Pavel Drahovzal naznačoval, že by celý projekt mohl skončit. V závěru minulého týdne se ale poprvé sešel s Petrem Novákem, trenérem české hvězdy Martiny Sáblíkové, a dohodli se, že budou v jednáních o možné spolupráci pokračovat.

Článek

"Shodli jsme se, že z obou dvou stran - ze strany Českého svazu rychlobruslařů i ze strany obce - je spolupráce možná. Za jasně stanovaných podmínek. A stanovení podmínek bude probíhat na dalším jednání," řekl Drahovzal ČTK.

Podmínky přípravy a realizace projektu Národního bruslařského stadionu projednají zástupci obou stran v závěru prosince. "Musíme si stanovit pravidla hry. Spolupráce je možná, ale musí se dohodnout, za jakých podmínek z obou stran," zopakoval Drahovzal.

Představitelé obce budou se zástupci Českého svazu rychlobruslařů (ČSR) podle všeho jednat i o zrušení smlouvy o koupi akcií společnosti Velkoosecká sportovní, na základě níž měl ČSR získat pozemky, na kterých má stát plánovaná rychlobruslařská hala.

"V prosinci bychom měli vyřešit, zda počátek našeho jednání bude s prodanými nebo neprodanými pozemky. Já jsem panu Novákovi deklaroval, že území bude určené pro sportovně-rekreační účely a že na tom nehodláme nic měnit," podotkl Drahovzal. Zastupitelstvo na svém prvním zasedání v novém složení přitom odsouhlasilo zrušení předchozího rozhodnutí zástupců obce o prodeji pozemků.

S výsledkem seznamovacího jednání byl spokojený i Novák. "Když jsme byli v zahraničí, tak se ke mě dostávaly informace, že nové vedení obce je proti hale. Teď se ale vše vyjasnilo a nevidím problém, proč ve snaze postavit konečně v České republice rychlobruslařskou dráhu nepokračovat," řekl ČTK Novák, který je ústřední postavou projektu stavby první haly na českém území.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články