Hlavní obsah

Pitbull Šuda se nepotká s Kličkem v Mannheimu, je tu odklad na únor

V sobotu měl navléknout rukavice a postavit se do ringu, do kterého v ten večer měl zavítat i muž číslo jedna - Vladimir Kličko. Luboš Šuda vs. Ola Afalobi z Velké Británie a boj o interkontinentální titul polotěžké váhy organizací WBO a IBF. Oni dva a šestnáct provazů na galavečeru v Mannheimu. Odkládá se. Klání je přeloženo na únor.

Foto: www.lubossuda.cz

Luboš Šuda měl boxovat na stejném galavečeru jako Vladimir Kličko. Pro zranění Ukrajince se zápasy odkládají na únor.

Článek

To vše kvůli zrušení zápasu o pás mistra světa organizací IBF a WBO mezi Kličkem s Dereckem Chisorou. Ukrajinský šampión je zraněn, natáhl si břišní sval.

„Na jednu stranu mě to mrzí, na druhou ne, protože včera mi odvezli malou holčičku do nemocnice záchrankou, takže jsem byl trochu rozhozený. Zápas by měl ale proběhnout, takové jsem dostal informace,“ řekl Sport.cz čtyřiatřicetiletý boxer.

Šuda má na zrušená utkání letos smůlu. Nejdříve měl v říjnu boxovat v Kanadě, nyní podobná situace v Německu. „Byl jsem dobře připravený, ale v této psychické situaci, co se včera stala, jsem rád, že se zápas nekoná,“ přiznává šampión Evropské unie v polotěžké váze.

Vladimir Kličko a český boxer Ondřej Pála na společném soustředění v Rakousku.foto: Jan Švarc

Na možný další triumf si musí Šuda počkat. „Interkontinentální pás nemá podle mě takovou hodnotu jako Evropa. Ale je to zápas na velkém večeru, kam budou koukat promotéři z celého světa. Beru to jako ocenění, že se můžu ukázat,“ nezapírá boxer, který je znám pod přezdívkou „Pitbull“.

Teď si ale musí bývalý trojnásobný mistr světa v kicboxu pár týdnů počkat. Tedy další příprava, trénink, spárování, odříkání. Potom konečně rukavice a ring volný. „Moje šance? Nevím, musím si věřit, že vyhraji,“ má jasno Šuda o klání se světovou šestkou. On je podle serveru boxrec.com na příčce osmadvacáté.

Reklama