Hlavní obsah

Člověk v ringu vs. stroj. Boxer Pála změří síly s herní konzolí

PRAHA

Vladimir Kličko mu asi nestačil. Profesionální boxer Ondřej Pála si to rozdá s krabicí narvanou technikou, které málokdo rozumí. Zjednodušeně napsáno: s elektronkami. Nejlepší český profesionál v nejtěžší váhové kategorii vs. herní konzole Xbox. Bláznivé? Možná. Ale tuto středu se tak stane na finále Manažerské ligy boxu v Praze. To vše uvidí fanoušci šestnácti provazů v hotelu Olšanka od 19 hodin.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boxer Ondřej Pála

Článek

Pála před pár týdny trénoval v Rakousku se světovou jedničkou Vladimirem Kličkem, nyní se poměří s herní konzolí. On v ringu, naproti němu druhá osoba, která ji bude ovládat. Kdo to bude? "Snad nějaká modelka, sportovkyně, nevím," usmívá se šestadvacetiletý boxer.

Stínový box proti obrazovce. A to na večeru, kde proběhne charitativní prodej kalendářů Kapky naděje a vydražen bude také obraz bývalého boxera Rostislava Osičky. Všechen výtěžek poté půjde na děti z Motolské onkologie.

"Dostal jsem od organizátorů Xbox domů, ale s kámošem jsme to nedokázali zapojit. Já na tohle moc šikovný nejsem. Když to nepůjde, tak si to zkusím až ve středu. To je v pohodě, bude to sranda," je v klidu rodák z Prahy před nevšedním zážitkem.

Obraz bývalého boxera Rostislava Osičky, který bude ve středu vydražen.foto: www.extraligaboxu.cz

„Jde o vyvrcholení prvního ročníku, který začal v lednu. Předtím jsme pořádali nultý, ale to byla spíše zkouška. Letos jsme uspořádali sedm oblastních kol po celé republice,“ říká Petr Saglena, prezident Manažerské extraligy boxu k celému večeru.

Svého zástupce na večeru bude mít i mistr Evropy v lehké střední váze Lukáš Konečný. „Tihle kluci už jsou většinou starší, na ligu nemají, ale takové porovnání má pro ně význam. On je velký rozdíl jen trénovat a potom jít do zápasu. Když bude lidí přibývat, tak takové akce mají smysl, může to pomoci samotnému boxu,“ myslí si Konečný, který se akce sám účastní.

Stejný pohled má i Pála, který má být patronem finále. "Jde o propagaci boxu. Hodně tomu fandím, že ti kluci přelezou ty provazy, tohle obdivuji, nejsou to profesionálové. Snažíme se s Médeou pomáhat, je to dobré pro box," dodává Pála.

Reklama