Hlavní obsah

Romanello čerstvým šampiónem pokerové Prahy

PRAHA

Pátek byl posledním dnem hlavního turnaje pražské zastávky European Poker Tour (EPT). Konečným vítězem je Welšan Roberto Romanello, jenž za sebou zanechal skutečně zvučná jména světového pokeru. Z Čechů se k finálovému stolu turnaje nepodíval nikdo, slovenské barvy reprezentoval se vztyčenou hlavou Ján Bendík, jenž se umístil na 6. místě, za nějž si připsal 100 000 eur. Nejlepším z Čechů byl Petr Targa, který se umístil na 39. příčce.

Foto: Tomáš Horáček

Roberto Romanello s trofejí pro vítěze EPT v pražském hotelu Hilton.

Článek

V pátek byl završen pražský turnaj prestižní EPT, v němž se o celkových €2 730 550 utkalo 563 hráčů ze všech koutů světa, aby na konci turnaje stanul na samém vrcholu velšský pokerový profesionál Roberto Romanello. Dvaatřicetiletý Romanello patřil téměř po celou dobu k big stackům (hráči s výrazně nadprůměrným množstvím žetonů) turnaje a koncentrovaná hra ho dovedla až k zisku trofeje a finanční odměny €640 000.

U finálového stolu se sešli hráči zvučných jmen i ti méně známí. Do finálových bojů se probojoval rovněž slovenský hráč Ján Bendík, který však vstupoval do posledního dne turnaje jako shortstack. Naděje na lepší umístění však tohoto hráče neopustila a hned v první partii nového hracího dne své žetony zdvojnásobil s A-6 proti K-Q, které držel Manel Bevand. Před Bendíkem nakonec vypadli dva hráči, a tak se posunul až na vynikající šesté místo konečného pořadí.

Po svižném začátku, v kterém poměrně rychle za sebou vypadli hned tři hráči, hra jakoby zamrzla a více než čtyři hodiny se hrálo v pěti lidech, až se nakonec musel z turnajem rozloučit Ital Marco Loenzio. Později ho následovali i ruský hráč Peter Skripka a Polák Marcin Horecki. Posledními muži v turnaji byli tedy Romanello a italský hráč Emiliano Bono, kterému v posledních hrách turnaje výrazně pomohlo i štěstí, aby se pak od něj opět odvrátilo, když se utkal proti Romanellovi ve hře o všechny žetony se svými A-J proti 10-10.

Flop téměř okamžitě pohřbil veškeré naděje italského hráče, když Roberto sestavil hned na flopu full house. Přísný pokerface, jenž velšského hráče zdobil v průběhu téměř celého turnaje, vystřídal okamžitý nával emocí a ruce před obličejem se marně snažily zakrýt slzy štěstí, ba přímo pláč. Několik minut nebyl Roberto schopný promluvit a částečně mu pomohlo rozvázat jazyk až podání první pomoci v podobě českého piva. Roberto vypověděl, jak moc pro něj vítězství znamená, a ihned také poděkoval všem, kdo ho podporovali.

Vyzpovídali jsme také slovenského hráče, jenž zaznamenal v Praze výrazný úspěch své pokerové kariéry, který přidal k letošnímu triumfu na jednom z vedlejších turnajů podniku EPT Barcelona. I přes tyto výrazné úspěhy však zůstává Bendík nohama pevně na zemi a bere poker spíše jako koníčka. Podle svých vlastních slov byl pro něj kritickým především druhý den turnaje, kdy se množství jeho žetonů snížilo hned několikrát. Ján se řídí heslem „nikdy neházet flintu do žita“ a dobrá rozvaha i vytrvalost ho nakonec dovedly až k finálovému stolu. Jeho dalším cílem je umístit se na některém z turnajů EPT do třetího místa, což se mu jistě po dobrých umístěních z tohoto roku může brzy podařit.

Reklama

Související témata: