Hlavní obsah

VIDEO: Sportovní reklamy roku 2010 především pobavily, ale i dojímaly

PRAHA

Zimní olympijské hry ve Vancouveru, africké mistrovství světa ve fotbale, a k tomu tradiční sportovní události dějící se rok co rok. Společnosti z celého světa investovaly v roce 2010 do reklam spojených se sportem hromady peněz a hodně často u toho nechyběl ani humor. Vybrali jsme několik zdařilých kousků.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Fotbalista Lionel Messi (vlevo) si zahrál hned v několika reklamách

Článek

Společnost Pepsi každoročně předvádí plejádu skvělých reklam se sportovními hvězdami, hodně se přitom zaměřuje na fotbal. A před mistrovstvím světa v JAR se nemohla nechat zahanbit. Z řady reklam jsme vybrali tu, kdy Henry, Drogba, Aršavin, Messi, a Lampard vyzvou v Africe k fotbálku tamní omladinu. Potíž je ovšem v tom, že hřiště tvoří místní lidé a ti posouvají postranní čáry tak, jak jim to vyhovuje.

Další reklama je také fotbalová a pochází z Ukrajiny. Dokazuje se v ní, že bez pořádného deodorantu se neobejde ani rozhodčí. Následující spot ukazuje, že být nejrychlejším mužem planety má svoje výhody. Je na něm Usain Bolt, který přichází se svým trenérem do práce. Ovšem za chvíli je u píchaček znovu - tedy přesněji řečeno za 9,69 vteřiny.

Hokejový tým Boston Bruins připravil pro tuto sezónu několik vtipných spotů na podporu svého týmu. Pokaždé je v něm hlavní hrdinou velký medvěd, který krutě ztrestá každého, kdo se proviní proti klubovým pravidlům. Například pokud odchází ze zápasu před koncem, kamarádí se s fanoušky jiného týmu, nebo během utkání telefonuje. My vybrali verzi, ve které se mihne i český útočník David Krejčí.

Dámské čtenářky by poté mohla dojmout reklama světoznámé firmy na výrobu nejen pracích prostředků. Hemží se to v ní malými caparty a připomíná nám, že pro svoje matky zůstaneme zkrátka navždy dětmi. A mimojiné propaguje zimní olympijské hry ve Vancouveru.

Poslední spot připomíná letošní šokující přestup basketbalisty LeBrona Jamese do Miami. Odchod jedné z největších hvězd NBA z Clevelandu připodobňují autoři spotu k podobné situaci, jako kdyby přemístili eiffelovku z Paříže na pláž do Brazílie nebo část čínské zdi do New Yorku.

Reklama