Hlavní obsah

Ročenka 2010. Sport.cz se ohlíží za rokem bohatým na události

PRAHA

Šest olympijských medailí pro Českou republiku. Premiérové mistrovství světa ve fotbale na africkém kontinentě. Zklamání hokejové reprezentace ve Vancouveru a posléze zlatá radost v Německu. Tenista Tomáš Berdych ve finále grandslamového turnaje. Dramatické mistrovství světa ve formuli 1. To jsou jen některé sportovní události, které přinesl rok 2010. Redakce Sport.cz je jako již tradičně zpracovala v ročence shrnující všechny důležité události.

Foto: Petr Josek, Reuters

Čeští hokejisté se dívají na vlajky tří medailistů z mistrovství světa v Německu.

Článek

Jméno Martina Sáblíková zná od olympijských her ve Vancouveru celý svět. Skromná rychlobruslařka vybojovala v Kanadě tři medaile a stala se jednou z hrdinek ZOH. Dva cenné kovy přivezl ze Severní Ameriky Lukáš Bauer - jednu individuální a druhou se štafetou společně s Jakšem, Magálem a Koukalem. Poslední cenný kov vybojovala ve slalomu Šárka Záhrobská.

Itálie a hlavně Francie nebudou na fotbalový světový šampionát v Jihoafrické republice vzpomínat příliš dobře. Hráči galského kohouta se pohádali přímo v dějišti mistrovství světa, tým opustil Anelka a Francouzi si udělali celosvětovou ostudu. Ze základní skupiny nepostoupili ani Italové, místo kterých se radovali Slováci. Češi v JAR chyběli. Zvítězili mistři Evropy ze Španělska, kteří ve finále přehráli Nizozemsko.

Čeští hokejisté na olympijských hrách fanoušky zklamali, když vybojovali až sedmé místo. Velkého úspěchu se jim však podařilo docílit na mistrovství světa v Německu. Svěřenci Vladimíra Růžičky se totiž dokázali vzpamatovat z hrozby vyřazení ještě před čtvrtfinále, postoupit do posledního utkání turnaje, kde zvítězili nad Ruskem.

I na další sportovní události byl rok 2010 bohatý. Na tenisových kurtech řádil ve Wimbledonu a na Roland Garros Tomáš Berdych. Fanoušci motorsportu zažili napínavé vyvrcholení MS ve formuli 1 a znovu obdivovali umění rallyeového jezdce Sebastiena Loeba, jenž znovu ovládl seriál WRC.

Ohlédněte se znovu za rokem 2010 v ročence, kterou pro vás připravil Sport.cz. Podívat se také můžete na deset nejčtennějších článků v roce a deset videí, na která se podívalo největší množství diváků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články