Hlavní obsah

Netradiční sportovní čtení očima frází a klišé. Aneb, když je dnes Silvestra

PRAHA

Ve 28. kole se diváci mohli těšit na atraktivní zápas, který byl dlouho očekáván. Po lístcích se jen zaprášilo. Trenér domácích ale nechtěl před utkáním spekulovat o možném výsledku. „Je to kulaté, stát se může cokoliv." K němu se přidal i kapitán. „Zápas začíná za stavu 0:0, dnes není lehkých soupeřů, my na tabulku nekoukáme.“

Článek

Ve třetí minutě zkušený útočník Pavlík předvedl křižnou a svižnou kolmici, která měla oči. Po převzetí kulatého nesmyslu Novák vyslal jedovatou střelu, která vymetla pavučinu branky Střevlíka. „Ta střela měla oči,“ přikyvoval strážce svatyně. Tento okamžik přinesl klid na domácí kopačky.

Poté nastal boj o každý milimetr hřiště, diváci viděli celoplošné sportovní zápolení. Ale i hosté se dostali do šance, nechtěli se smířit s nelichotivým stavem utkání. Jenže lapačka domácího brankáře byla na pravém místě. A to i přesto, že šlo o pumelici jako z děla, rána se poté odrazila do tyčky. Ta zvoní na stadiónu snad ještě dnes. Není nad to, když si brankář dobře postaví tyče.

Důležité! Jít od zápasu k zápasu

„Chybělo štěstíčko, ale důležité je mu jít naproti,“ říkal po utkání neúspěšný střelec, který se kál. „Zavřel jsem oči a vystřelil,“ dodal. Fanoušci se gólu přece jen dočkali. Platilo staré známé: nedáš, dostaneš.

„Určitě, jak říkám. Jdeme zápas od zápasu,“ okomentoval druhou trefu domácí zkušený harcovník na zeleném pažitu. Utkání mělo atraktivní náboj až do konce. Nerozhodlo prodloužení, rozhodnout musely penalty. „To je loterie,“ upozorňoval už před zápasem asistent trenéra.

K tomu přikyvoval i jeho kamarád Sladký. Ten odmítl den předtím porážku a vystřelil své družině tři body za minutu dvanáct. Sportovci se pak podělili o radost se svými věrnými fanoušky, kteří jsou jejich dvanáctým hráčem.

Radosti si užila i basketbalistka Smutná, které se dařilo tento týden pod děravými koši. V plejádě úspěchů nemohl chybět ani bílý sport a také závody s vůní benzinu. Své si řekl i sport u zelených stolů, ale zde se rozhodovalo až u kulatého zeleného stolu. Činovnicí si tak vzali sport na paškál.

(upozornění: tento článek nelze brát zcela vážně).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články