Hlavní obsah

V březnu má přivézt do Prahy Tysona, ve čtvrtek v Lucerně trhal obočí

PRAHA

Po strop zaplněný sál, lidé namačkaní na chodbách v řadách za sebou. Boxerský večer v pražské Lucerně ve čtvrtek bavil a patřil k těm nejpovedenějším za poslední roky v Česku. V hlavním utkání večera se stal českým profesionálním šampiónem v lehkotěžké váze v Česku žijící Kubánec Miguel Velozo, který těsně na body porazil Tomáše Adámka.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Český boxer a promotér Ladislav Kutil.

Článek

Souboj těchto určil, kdo je opravdu lepší. Čtyři roky to nikdo nevěděl. V roce 2006 jejich souboj skončil remízou, přitom tehdy rozhodčí nejdříve prohlásili za vítěze Kubánce. Nyní se verdikt neopravoval.

Dalším očekávaným kláním byl souboj Ladislava Kutila a Michala Bilaka ve váze do devadesáti kilogramů. Pěsti proti sobě měli připraveny bývalí čeští reprezentanti a kamarádi. Také bývalí. „To hecovali lidi okolo, já ho nemám rád jako člověka, ale do sportu se to nenosí. Máme rozdílné názory na život, to je všechno, nebudu to komentovat,“ řekl po výhře Kutil.

Ten soupeři roztrhl obočí, lékař se pokoušel zastavit krvácející ránu, ale neuspěl. Zápas byl ve třetím kolem předčasně ukončen. „Mám nyní jiný přístup k tréninku, než jsem měl předtím, takže jsem se cítil silný, počítal jsem, že to bude do třetího kola,“ přiznal spokojený boxer, který do tréninku zapojil i vojenská cvičení.

Na vítěze tohoto boje se ale nehledělo jen jako na boxera. Právě Kutil je jeden z organizátorů, kteří mají v březnu příštího roku přivézt do Prahy bývalého šampióna Mika Tysona. „To se s tím nedá spojovat, boxoval jsem i předtím než jsme Tysona chtěli do Česka pro lidi přivézt. Slíbili jsme to, doufám, že se to povede, je to na dobré cestě,“ dodal.

Pád a znovuzronení zkušeného Horáčka

Večer, který končil půl hodiny před půlnocí, sledovalo na 4000 diváků, přitom kapacita Lucerny je asi o 1500 menší, všichni se ale bavili i při jiných zápasech. Celkem bylo v repertoáru šest boxerských utkání, jedno v thajském boxu a dva zápasy K-1.

Nadějný mladý Filip Sýkora ukončil nekompromisně snahu Radima Kušniraka už v prvním kole. Jeho výbušnost slavila jednoznačný úspěch.

Oproti tomu zkušený Petr Horáček zažil pád a nečekaný vzestup. Energické výměny došly až do stavu, že byl dvakrát počítán, ale jedna rána levým hákem poslala k zemi Francouze Pacome Assiho. Doslova ho uspala. Ten byl natolik otřesen, že se ho museli ujmout lékaři. Při tomto boji lidé stávali ze židlí.

V titulovém duelu o pás šampiona WKF v thajském boxu porazil před limitem Bělorus Jurij Bessentim Arména žijícího v Česku Anatolije Hunanjana.

„Bylo to docela naplněný, jsem spokojený,“ usmíval se před půlnocí Kutil, který byl zároveň i jedním z organizátorů večera v Lucerně.

Reklama

Související témata:
Biľak