Hlavní obsah

Stolní tenisté i bez opor vyhráli v Evropské lize v Dánsku

BIRKEROD/JAROMĚŘ

Čeští stolní tenisté potvrdili i bez opor roli favorita a v elitní divizi Evropské ligy dnes porazili v Birkerodu domácí Dánsko hladce 3:0 na zápasy. Svěřenci trenéra Tomáše Demka vedou se čtyřmi výhrami a jednou prohrou skupinu B a mají jistou účast v semifinále soutěže.

Článek

"Věřil jsem, že vyhrajeme, ale 3:0 je super, protože to je na dánské půdě těžké. Kluci hráli výborně," řekl ČTK kouč Demek, který nechal odpočívat zkušeného Petra Korbela, českou dvojku Dmitrije Prokopcova i Josefa Šimončíka a vsadil na Jiřího Vráblíka, Tomáše Konečného a Tomáše Treglera. "Kluky jsem bral, protože jsem jim věřil. Máme silné družstvo a velmi vyrovnané hráče," řekl Demek.

Jeho slova potvrdil dvacetiletý Tregler, který zápas dobře rozehrál. Hráč pražského El Niňa porazil dvaačtyřicetiletého veterána Allana Bentsena 3:2, i když už prohrával 1:2 na sety. Vráblík ve druhé dvouhře zdolal o 150 míst v žebříčku ITTF hůře postaveného Kaspera Sternberga 3:0, ale v poslední sadě odvrátil dva setboly a vyhrál až 15:13. Konečný ztratil v dalším utkání s Jonathanem Grothem jen třetí set.

Bronzový tým z loňského mistrovství Evropy v Ostravě se v závěrečném utkání skupiny B střetne doma 8. března s Rakouskem o první místo. Ze skupiny A pravděpodobně do semifinále postoupí mistři Evropy Němci a Švédové. Evropská liga začala v roce 2009 a vyvrcholí závěrečnými boji až v roce 2012.

Stolní tenistky porazily v Evropské lize Švédsko 3:0 

České stolní tenistky si připsaly na konto čtvrté vítězství v Evropské lize a nadále vedou skupinu B v divizi challenge. Výběr trenéra Miroslava Cecavy dnes porazil v Jaroměři Švédky 3:0 na zápasy.

O první bod se postarala nejlepší Češka Iveta Vacenovská výhrou 3:1 nad Michelle Quachovou. Důležitý druhý bod přidala Dana Hadačová, která porazila švédskou jedničku Matildu Elkholmovou 3:1. "Základem bylo, že jsem zvládla její servis. Věřila jsem si na ní a hrála jsem dobře," řekla Hadačová spolupracovníkovi ČTK.

Výhru zpečetila zkušená jednatřicetiletá Renata Štrbíková. Ta v nejvyrovnanějším utkání zdolala Malinu Pettersonovou 11:7 v rozhodujícím pátém setu.

Evropská liga stolních tenistek i tenistů je rozložena do čtyř let. Začala již v roce 2009 a skončí až v roce 2012. Češky ještě čeká ve skupině A boj v Rusku, ale semifinále divize challenge, druhé nejvyšší soutěže po divizi premier, mají už jisté.

Reklama

Související témata: